• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Timo Jonkmans

Grote belangstelling voor boek Lara de Brito

WAGENINGEN In een volle bblthk presenteerde de Wageningse wethouder Lara de Brito (GroenLinks) afgelopen zaterdag haar recent gepubliceerde boek Koorddansen. 

Ivanka de Ruijter, de net nieuw verkozen stadsdichter, mocht de spits afbijten met een gesproken recensie. De Neerlandica en boekverkoopster hoopte op een oprecht boek: ,,Waarin ik Lara zoals ze is zou herkenen. Gelukkig was dat zeker het geval'."

Behalve De Ruijter hield schrijver Peter Abspoel ook een, zoals hij het zelf typeerde, persoonlijke bespreking. ,,Als je het boekje leest dan raak je onder de indruk van alles wat Lara voor elkaar heeft gekregen. En van de lef die ze heeft getoond." 

Poëzie- en muziekliefhebbers konden genieten van optredens van Martijn Adelmund die begeleidt werd door Hettie van Nes op cello. Samen deden ze een speciale uitvoering van een gedicht van De Brito dat in het boek staat. Het programma werd afgesloten door de directeur van de bblthk Sjaak Driessen die de recensenten en de auteur aan scherpe vragen onderwierp. Tijdens de borrel, na afloop van de presentatie, verkocht Boekhandel Kniphorst het boek dat door de schrijfster veelvuldig werd gesigneerd.

Koorddansen is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in lokale politiek.