• Een van de vrijwilligers die actief zijn in Felixoord in Oosterbeek, wordt gehuldigd.

Felixoord zet vrijwilligers in het zonnetje

25-11-2015, 09:20 | Lezersnieuws | A

Vrijdag 20 november was een bijzonder feestelijke dag bij vegetarisch zorgcentrum Felixoord. Er waren die dag maar liefst 5 vrijwilligers die vanwege hun langjarige inzet voor Felixoord in het zonnetje werden gezet.

Rob Craamer, Marti Duijverman, Louise Loor, Ineke van Ijzeren en Jeanne Bouten ontvingen uit handen van Ans van Brakel (manager woon/zorg) een oorkonde vanwege het feit dat ze meer dan 10 jaar als vrijwilliger bij Felixoord betrokken zijn. De versierselen die daarbij werden opgespeld, waren geheel in stijl: passend bij Felixoord, een blad met een gouden randje. De inzet van vrijwilligers voor de bewoners van Felixoord is heel belangrijk. Bewoners zijn afkomstig uit heel Nederland en kiezen bewust voor het wonen in Felixoord, vanwege de bijzondere identiteit. Felixoord biedt woon- en zorgvoorzieningen voor oudere vegetariërs en is daarin uniek in Nederland. Dat betekent dat veel van de bewoners ook niet in de buurt van hun kinderen wonen en voor een bezoekje aan het ziekenhuis, de tandarts, even winkelen enz. springen de vrijwilligers in. Deze groep gemotiveerde mensen is dan ook van bijzonder grote waarde in het leven van de bewoners van Felixoord.

Behalve de vrijwilligers werden ook 3 medewerkers in het zonnetje gezet, vanwege het jubileum van hun dienstverband: Iris Dankman (verzorgende) Herma Meeuwisz (helpende) en Maria Bouwman (kok).