• Steeds meer mensen overwgen de aanschaf van een warmtepomp

    Hier-verwarmt
  • Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwateren

    Hier-verwarmt
  • nvt

Informatieavond over warmtepompen in de bllthk

16-10-2017, 10:11 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 30 oktober 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Stationsstraat 2, Wageningen
De Bblthk
Wageningen

Op maandagavond 30 oktober organiseert de gemeente Wageningen een informatieavond over warmtepompen in de bblthk. Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een warmtepomp. Niet gek, want het is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel op aardgas.

Antwoorden op vragen

Wilt u meer weten over warmtepompen en bekijken of het wat is voor uw woning of voor uw buurt? Op de informatieavond geven energieadviseurs en installateurs antwoord op allerlei vragen over warmtepompen, zowel voor individueel als collectief gebruik. Wat zijn de voor- en nadelen, wat betekent het voor uw woning, waar moet u op letten bij aanschaf?

De informatieavond begint om 19.30 uur. Om 20.00 uur start een centrale presentatie. Meer informatie over het programma staat op wageningenwoontduurzaam.nl

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. De warmtepomp gebruikt stroom, maar zorgt ervoor dat er minder of geen gas meer nodig is. Dat betekent een flinke verlaging van de CO2-uitstoot. Zeker 150.000 Nederlandse huizen hebben al een warmtepomp.

Een huis met een warmtepomp bezoeken?

Op zaterdag 4 en 11 november kunt u ook binnenkijken bij enkele woningen in Wageningen die een warmtepomp hebben. Het is dan Duurzame Huizen Route. Op wageningenwoontduurzaam.nl leest u meer over de Duurzame Huizen Route.