• Feike Klomp

Renkumse Blokker gaat dicht (update)

RENKUM De Renkumse Blokker aan de Dorpsstraat gaat dicht, zo blijkt uit de teksten op de winkelruiten. Op dit moment vindt er uitverkoop plaats.

Half mei maakte Blokker Holding bekend de winkelbedrijven Intertoys (Intertoys, Bart Smit en Toys XL), Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker te zullen worden verkopen., Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. Daarnaast geldt voor Blokker de uitrol van de Nieuwste Blokker. In 2018 ontstaat daarmee een landelijk dekkend winkelnetwerk met meer dan 400 vernieuwde Blokkers, nauw verbonden met de website Blokker.nl. Om het landelijk dekkende winkelnetwerk te verbeteren wil Blokker 100 winkels sluiten. Renkum is daar dus één van. Eerder sloot landelijke winkelketen Scapino de deuren in Renkum.

REACTIE ,,Ik kan bevestigen dat de Blokker winkel aan de Dorpsstraat 86 in Renkum gaat sluiten. De sluiting zal over een periode van ongeveer twee maanden plaatsvinden, onderdeel hiervan is een grote uitverkoop waarover op lokaal niveau meer wordt gecommuniceerd. Klanten kunnen terecht bij de Nieuwste Blokker aan de Hoogstraat 79 in Wageningen of op Blokker.nl. Wij doen geen uitspraken over personele consequenties. Uiteraard proberen wij altijd zoveel mogelijk collega's te herplaatsen, maar we hebben ook al aangegeven dat er helaas arbeidsplaatsen bij Blokker verloren gaan", zo laat Renske Roes desgevraagd namens Blokker weten.