• Dick Martens

Verrassende indelingen competities zaterdagvoetbal (update)

RENKUM/WAGENINGEN Voetbalbond KNVB heeft woensdag de indelingen voor de competities in het amateurvoetbal bekend gemaakt. De competities beginnen dit seizoen twee weken later: de eerste speeldag staat voor zaterdag 23 september op het programma.

Peter de Kinder

Bij de indeling van het zaterdagvoetbal zijn er voor Duno, Wageningen, Wodanseck en de Oosterbeekse debutant in het zaterdagvoetbal OVC'85 verrassende competities gepubliceerd. Ook opvallend is dat de Wageningse vierdeklassers GVC en WVV Wageningen niet tegen elkaar spelen.

Duno speelt komend seizoen in een hele andere competitie. De club uit Doorwerth gaat niet meer naar het oosten maar zit in een klasse met ploegen uit Midden-Nederland. Wel treft de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif Bennekom, DTS Ede en De Merino's uit Veenendaal. Enkele dagen geleden was de competitie-indeling al via Twitter uitgelekt en deze gepubliceerde opzet blijkt correct te zijn. Duno treft in deze zware competitie ook de titelfavorieten Sliedrecht en DHSC, de Utrechtse fusieclub waar Wesley Sneijder bij betrokken is.

EERSTE KLASSE C

Duno, Montfoort, SVL, De Merino's, DHSC, Delta Sports, Woudenberg, GJC, LRC, WNC, Sliedrecht, Bennekom, DTS Ede en GRC-14.

Redichem en SKV treffen elkaar wederom in de derde klasse A. Deze mooie regionale competitie bestaat dit seizoen weer uit veertien ploegen en is aangevuld met AZ 2000, VV Dieren, Candia'66, VRC en Veenendaal. Op basis van de enorme lijst met versterkingen lijkt het Arnhemse SC Oranje de grote favoriet.

DERDE KLASSE A OOST

Redichem, SKV, Advendo'57, AZ 2000, Candia'66, Dieren, Keizerstad, SC Oranje, SVP, De Treffers, Uni VV, Veenendaal, VRC en Zelos.

OVC'85 maakt komend seizoen de overstap van het zondagvoetbal naar de zaterdag en treft Wodanseck en WVV Wageningen in de 4e klasse B. In deze competitie van twaalf ploegen zitten de bekende tegenstanders De Paasberg, DVOV en Fortissimo, maar verder vooral ploegen uit de Veluwe en zelfs Zeewolde.

VIERDE KLASSE B OOST

OVC'85, Wageningen, Wodanseck, De Paasberg, DVOV, EFC'58, Fortissimo, Harskamp, Prins Bernhard, Veluwse Boys, Vierhouten'82 en Zeewolde.

GVC is komend seizoen wederom in de westelijke vierde klasse H ingedeeld. De Wageningse studentenformatie mist de derby tegen WVV Wageningen en zit in een competitie van dertien ploegen met onder meer Ede/Victoria, Kesteren en Lienden en verder vooral met richting Utrecht gelegen ploegen.

VIERDE KLASSE H WEST1

GVC, Austerlitz, DEV Doorn, DVSA, Echteld, Ede/Victoria, Kesteren, Lienden, Musketiers, Oranje-Wit, SVF, SVMM, VVA Achterberg.

ZONDAGVOETBAL Bij de indelingen van de competities in het zondagvoetbal zijn weinig opvallende zaken. ONA'53 is weer terug in een oostelijke competitie en door de promotie van CHRC naar de vierde klasse staan er nog nauwelijks derby's op het programma. De competities beginnen komend seizoen op zondag 24 september.

WAVV speelt komend seizoen in de sterke tweede klasse I met daarin clubs uit heel Gelderland. De ploeg uit Wageningen van de nieuwe trainer Ronald Lieftink zal veel kilometers moeten maken richting de Achterhoek en heeft in Spero en SML de twee tegenstanders met de kleinste reisafstand

TWEEDE KLASSE I OOST - ZONDAG

AZC, Concordia-W, DVC'26, Germania, Leones, Orion, SDOUC, SML, Spero, Union, Varsseveld, Vorden WAVV en Voorwaarts T.

Na een uitstapje richting het westen speelt ONA'53 komend seizoen weer in de vertrouwde oostelijke competitie. De ploeg uit Wageningen van de nieuwe trainer John van Dijk is ingedeeld in de derde klasse D, een competitie met een flink Nijmeegs accent.

DERDE KLASSE D OOST - ZONDAG

Beuningse Boys, Blauw Wit, Brakkenstein, DIO'30, RKSV Driel, Eendracht'30, Eldenia, Groesbeekse Boys, Hatert, HAVO, SC Millingen, ONA'53, Rood Wit en Trekvogels.

Het naar de vierde klasse gepromoveerde CHRC is in de vierde klasse F geplaatst, een competitie met weinig reisafstanden en veertien ploegen rondom Arnhem. CHRC treft met Veluwezoom en EDS twee ploegen die samen met CHRC uit de vijfde klasse gepromoveerd zijn.

VIERDE KLASSE F OOST - ZONDAG

Angeren, Arnhemse Boys, CHRC, Dierense Boys, DVOL, DVV, EDS, Eendracht Arnhem, Elistha, GVA, Jonge Kracht, OSC, Veluwezoom en Westervoort.

RVW gaat komend seizoen in de vijfde klasse D spelen, een competitie met veertien ploegen uit de omgeving van Arnhem en Zutphen met SDOO, Edesche Boys, De Paasberg en Arnhemia als bekendste opponenten.

VIJFDE KLASSE D OOST - ZONDAG

Angerlo Vooruit, Arnhemia, Basteom, SC Doesburg, Edesche Boys, Elsweide, FC Zutphen, De Hoven, De Paasberg, RVW, SDOO, SHE, Socii en Voorst.