• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

WAVV verslaat en verrast Bennekom in bekerduel

WAGENINGEN Het Wageningse WAVV is aan een prima 'bekerserie' bezig. Werd vorige week in- en tegen Lunteren al gewonnen (1-2). Nu maakte ook eersteklasser Bennekom kennis met de kracht en het goede voetbal van de mannen van nieuwbakken trainer Ronald Lieftink. Na een 0-0 ruststand was het nieuwkomer Mike Molenaar die met zijn treffer voor de tweede bekerzege (1-0) zorgde.

 

Dick Martens

 

Voor rust leek het of beide ploegen te veel ontzag voor elkaar hadden. Van echt goed voetbal was nog geen sprake en veel kansen en opwindende situaties kregen de toeschouwers ook niet voorgeschoteld. Beide ploegen kregen een mogelijkheid om de score te openen, maar zowel WAVV- spits Molenaar alsook Bennekommer Tim van der Ham wisten het net niet te vinden. De 'brilstand' bij rust was dan ook een logisch gevolg.

 

 

VERDIEND In het tweede bedrijf ging de thuisclub wat nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong, maar de Bennekom-verdediging bleef vooralsnog overeind. Toch lukte het Molenaar in de 57e minuut toch een bres te slaan in de rood-witte muur. Na goed voorbereidend werk van Kevin van Woerkom schoot hij zijn ploeg op de verdiende voorsprong.

 

 

SPANNEND WAVV voelde dat er meer te halen viel. Die dadendrang leek ook meer treffers op te leveren, maar tot tweemaal toe lukte het Peer Aldenkamp niet om de voorsprong uit te breiden en de winst veilig te stellen. Daarom werd de slotfase toch nog spannend, maar de Bennekom-voorwaartsen konden ook nu geen potten breken, waardoor de 1-0 voorsprong ook na ruim 90 minuten nog op het scorebord stond.

 

 

COLLECTIEF Trainer Ronald Lieftink, die ook jarenlang actief was op Sportpark de Eikelhof, de thuisbasis van Bennekom, moest noodgedwongen 'sterkmakers' als een David Magee, Nicholas van Ginkel, Erik van Dee, door blessures moest missen. Toch zag hij zijn ploeg prima presteren en roemde hij 'het collectief'. ,,We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien. De ploeg die er vanmiddag stond heeft laten zien tot waar ze in staat zijn. En dat was heel wat. Voor de geblesseerde jongens moet dat een prikkel zijn, om zich toch weer in het elftal te gaan spelen."