Renkums roggebrood gepresenteerd
RENKUM - Een volledig Renkums product is geboren: het Veldbeker Streek Roggebrood. Trots laat de vrijwillige molenaar Mees van Norden van de Renkumse Molen de zakken rogge zien. ,,De rogge van Biologische Boerderij Veld en Beek is afkomstig uit het gebied De Keijenberg."Bakker Bas van Leersum van de Seelse Bakker uit Doorwerth maakt het 'roggeplaatje' helemaal compleet door het roggebrood te bakken. Mees van Norden: ,,Het was voor ons wennen. Het rogge moet grof worden gemalen. Na een aantal geslaagde proeven is het nu gelukt."Het kersverse roggebrood is verkrijgbaar bij de Seelse Bakker, Biologische Boerderij Veld en Beek en 's zaterdags bij de molen. Bezoekers aan de open dag (23 november) van Veld en Beek mogen het volledig Renkumse product proeven. Op de foto: Bas van Leersum, Mees van Norden en Jan Wieringa tonen het Veldbeker Streek Roggebrood.