• Feike Klomp Tekst

Zout & Peper: 'De barbecue staat centraal'

Advertorial

WAGENINGEN Bij restaurant Zout&Peper staat de traditionele barbecue helemaal centraal. Met de houtskool gestookte barbecue in het sfeervolle restaurant als stralende middelpunt. Zout&Peper is nog maar kort geopend, maar de gasten weten het originele concept nu al te waarderen, zo blijkt uit de eerste reacties.

Fabian van der Post vertelt meer over het originele concept: ,,Het begon bij ons tweede bedrijf, Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer in Wageningen. Tijdens de 'stillere dagen' op maandag en dinsdag kwamen we op het idee om gasten te trakteren op een 'onbeperkt genieten' arrangement. Dat hebben we hier in Wageningen verder uitgebouwd, maar dan in een BBQ variant."

FEEDBACK

Chef-kok Michel Sleurink is sinds de opening geregeld bezig om het aanbod te finetunen: ,,Het concept met gebruikmaking van de barbecue is best uniek. Dus we zijn als team ook benieuwd wat de gast ervan vindt. We staan altijd open voor feedback en soms vragen we er gewoon om. Maar de eerste (smaak)ervaringen zijn veelbelovend", legt hij uit. Ingrediënten van Zout&Peper, los van het barbecueconcept: Frans, Mediterraan en met Aziatische invloeden. 

PRAKTISCH

Hoe werkt de barbecue in de praktijk? In het restaurant bevindt zich een houtskool gestookte barbecue die flink hoge temperaturen kan bereiken.

,,Vrijwel alle hoofdgerechten van de kaart zijn afkomstig van de barbecue. De gast kiest vlees of vis, onze kok serveert het aan tafel. We zijn dus geen (massa)restaurant waar mensen met borden gaan lopen." Leuk is het concept voor families, vrienden of andere groepen. Maar met twee kun je ook gewoon lekker genieten", vult Nynke de Jong aan.

Zij is vanaf begin dit jaar het gezicht van Zout&Peper. 

Sleurink over de smaak van de gerechten: ,,De houtskool gestookte barbecue geeft simpelweg een betere kwaliteit en smaak dan bakken of grillen. Sterker, de gerechten krijgen een subtiele maar fenomenale smaak van het hout, een heerlijke textuur en sappigheid bij alle producten." 

ONBEPERKT

Om het publiek extra kennis te laten maken met het 'barbecuerestaurant' zijn er in januari en februari aantrekkelijke acties.

De Jong: ,,Woensdag en donderdag kun je onbeperkt eten en genieten voor 19,50 euro, in plaats van 21,50 euro. Vrijdag, zaterdag en zondag voor 23,50 euro, exclusief dranken."

Zout&Peper beschikt ook over een uitgebreid terras. Medio maart tovert de keukenbrigade weer een nieuwe menukaart op tafel. 

,,Kom ook eens zelf aan de grote pepermolen draaien en laat de barbecue u goed smaken", nodigt de Jong nog uit. 

Zout&Peper, 5 Mei Plein 13, 6701 DW Wageningen. T: 0317-357988. E: info@restaurantzoutenpeper.nl  F: restaurantzoutenpeper I: www.restaurantzoutenpeper.nl