• Wim Kersten (vierde van links onder) en Thijs de Bruijn. Gebroederlijk naast elkaar op een archieffoto van Ondernemend Oosterbeek.

    berrydereusfotografie.nl

Wisseling van de wacht bij Ondernemend Oosterbeek

OOSTERBEEK Wim Kersten is sinds begin van dit jaar de interim-voorzitter van Ondernemend Oosterbeek. Hij neemt de honneurs waar van Thijs de Bruijn, die per 1 januari afscheid heeft genomen als supermarktmanager van Albert Heijn in Oosterbeek. De Bruijn heeft ook om die reden de voorzittershamer overgedragen. Kersten, bekend van boekhandel Meijer & Siegers, kent het klappen van de zweep in ondernemersland. Bovendien kent hij Oosterbeek inmiddels op zijn duimpje.

Feike Klomp

,,Thijs heeft veel voor elkaar gekregen voor Ondernemend Oosterbeek", vertelt Kersten. ,,Hij was enthousiasmerend, altijd actief en had verbindende capaciteiten. Mede dankzij hem is er hier al veel bereikt."

VERBINDEN Maar Kersten is zelf ook een actief 'baasje'. Al jaren timmert hij met zijn team van Meijer & Siegers aan de weg als het gaat om lezingen en boekpresentaties. Dat doet hij niet alleen uit zakelijke overwegingen, hij wil hiermee ook mensen met elkaar verbinden. En laat dat nou perfect passen bij de doelstellingen van Ondernemend Oosterbeek. ,,Ik vind dat leuk om te doen. Ook privé ben ik actief. Zo ben ik 25 jaar voorzitter geweest van de Liemers Harmonie Duiven. Stilzitten kan ik eigenlijk helemaal niet", lacht hij.

FUNDERING Kersten beseft dat er in een paar jaar tijd veel is bereikt, maar dat is nog maar het begin: ,,De reclamebelasting is ingevoerd, waarmee er geld beschikbaar komt om activiteiten te organiseren om Oosterbeek beter op de kaart te zetten. Er is een website (www.welkominoosterbeek.nl) en Ondernemend Oosterbeek is een vereniging geworden." Met andere woorden: de fundering is gelegd, nu is het tijd voor verdere actie, vindt Kersten.

SAMENWERKING ,,Belangrijk daarbij is de onderlinge samenwerking. Zo zijn er goede contacten met het gemeentehuis. Met bijvoorbeeld het college en bedrijvencontactfunctionaris Ruth Eikenaar. Als je elkaar beter weet te vinden, kun je meer voor elkaar krijgen tenslotte."

Kersten verder: ,,Een ondernemersvereniging is er niet alleen voor om activiteiten te organiseren en het winkelen plezieriger te maken. We zijn er ook om vragen of wensen van collega-ondernemers bij de hand te nemen en deze met elkaar te bespreken."

EXPERTISE Als het aan Kersten ligt, blijft hij een verdere rol spelen in 'het Oosterbeekse' en wil hij als voorzitter de verantwoordelijkheid dragen: ,,Tijdens de ledenvergadering van 21 maart aanstaande zal blijken of ik formeel word gekozen. Ik wil graag een steentje bijdragen aan een nog ondernemender Oosterbeek. Uiteraard doe ik dat samen met mijn collega-bestuursleden. Zij beschikken allemaal over hun eigen expertise. Bovendien mooi verspreid over het winkelgebied. Daarnaast zijn er ook 'handige handen' die altijd klaarstaan om te helpen bij kleine events. We doen het allemaal samen. Dat is het uitgangspunt."