• Marco Vellinga

Warme Winter Brocante rond Oud&Tiek

OOSTERBEEK De belangstelling voor curiosa, meubeltjes of kleding uit vervlogen tijden blijft groeien. De 'hang' naar vroeger is sterk aanwezig. Dat merkt Marianne Maasman van Oud&Tiek als geen ander. Zondagmiddag 13 november organiseert zij de Warme Winter Brocante. ,,In korte tijd kreeg ik veel aanvragen van particulieren en brocante-liefhebbers die graag op de markt willen staan. Erg leuk. Dat zegt iets over de sfeer en het succes van de afgelopen jaren", legt Marianne Maasman van Oud&Tiek uit.

Feike Klomp

Marianne Maasman organiseert al meer dan tien jaar brocante markten rond haar knusse zaak in Oosterbeek. Deze keer op zondagmiddag, met alvast een knipoog naar de komende kerstperiode.

,,De standhouders, vooral particulieren met een bevlogen hobby, komen overal vandaan met een verscheidenheid aan spullen. Debby uit Amsterdam biedt kantjes en bandjes uit oude tijden aan. ,,Heel bijzonder en origineel. Daar is vast veel belangstelling voor."

LIEFHEBBER Gemma uit Nijmegen is straks ook van de partij. Zij komt, net als Marianne Maasman, vaak in Frankrijk om op brocante-markten op zoek te gaan naar mooie oude spullen. ,,In mei was ze ook al hier tijdens de voorjaarsmarkt." Marjolein uit Deventer komt met een gevarieerd aanbod en is een fervent marktbezoekster. ,,Anita van het brocantehuisje in Oosterbeek biedt een verscheidenheid aan curiosa en brocante, een pure liefhebber." En zo zullen er rond de dertig aanbieders de straat rond Oud&Tiek opfleuren met unieke spullen.

KERSTBALLEN Uiteraard is Oud&Tiek deze middag zelf ook geopend. ,,Er zijn weer veel spullen ingebracht. Opvallend dit jaar zijn de bijzondere kerstaccessoires van vroeger. Ik heb bijvoorbeeld kerstballen uit de jaren '50 en zelfs ouder." Naast kerst gerelateerde artikelen biedt Oud&Tiek als vanouds een keur aan bijzondere 'hebbedingetjes'. ,,Van kleine kastjes, kleine (bijzet)tafeltjes tot allerlei soorten lampen: staande lampen, hanglampen, bureaulampen of een tafellamp met engelen."

SOCIAAL Oud&Tiek is een bijzonder winkeltje. Het is klein maar o zo gezellig. Sterker, Oud&Tiek is een begrip. ,,Ik vind het organiseren van de markt rond mijn winkel gewoon leuk om te doen. Daarnaast geniet ik van het sociale aspect."

Er is tijdens de Warme Winter Brocante ook ruimte voor de inwendige mens. ,,Saskia zorgt voor zelfgemaakte quiches, soep en andere lekkernijen, koffie en thee. Mijn ervaring is dat de sfeer gemoedelijk en gezellig is. Ik kijk ernaar uit." Een muzikale noot is er ook. Margreet Hunik bespeelt haar accordeon.

Warme Winter Brocante. Zondag 13 november. Van 12.00 tot 17.00 uur. Entree vrij. Locatie: Noorderweg 13/hoek Stephanieweg in Oosterbeek.

Oud&Tiek, Noorderweg 13 Oosterbeek. Telefoon: 06-12236679. Reguliere openingstijden:Vrijdag: van 13.00 - 18.00 uur. Zaterdag: van 11.00 - 16.00 uur. Informatie: www.facebook.com/oudentiekmarianne.