• n.v.t.

VR Starters Column

Advertorial

Deze column schrijf ik met een lach en een traan. Want na vijf jaar ga ik het stokje overdragen. De reden is dat ik een erg leuke nieuwe functie heb gekregen binnen de bank, maar daarover straks meer. Vanaf nu neemt mijn collega Marceline Hardeman het van mij over. Graag stelt ze zich aan jullie voor en vertel ik jullie nog even over waar we de afgelopen maanden weer druk mee zijn geweest!

Het is inderdaad al weer vijf jaar geleden dat ik Starters Coördinator van Rabobank Vallei en Rijn werd. In deze vijf jaar heb ik van heel dichtbij mee mogen maken hoe veel startende ondernemers zeer succesvolle MKB ondernemingen zijn geworden. Prachtig om dit te zien hoe er vanuit een passie een mooi idee ontstond, wat later een succesvolle onderneming blijkt te zijn. Met veel ondernemers heb ik jarenlang een goed contact gehouden en ik zal dat blijven doen. Want in mijn nieuwe functie ga ik mij richten op een nieuwe klantportefeuille binnen het segment MKB. Dus wellicht kom ik de huidige starters op een later moment weer tegen. Ook blij ben ik met het feit dat we een kanjer van een opvolger voor mij hebben gevonden. Marceline Hardeman is al een tijdje lid van het VR Startersteam en krijgt nu de mooie kans om als coördinator op te treden en de bijbehorende column te schrijven. Ze stelt zich graag even aan je voor!

Nieuwe starters coördinator Marceline: "Mijn naam is Marceline Hardeman. Ik ben al een tijdje accountmanager bij Rabobank Vallei en Rijn en dus sinds kort de nieuwe starters coördinator. Ik zou mezelf willen omschrijven als een creatieve, licht kritische en spontane accountmanager. Mijn loopbaan bij Rabobank begon in 2014 in Utrecht, waar ik werkzaam was voor het particulieren segment. Al snel heb ik het dichter bij huis gezocht, omdat ik ervan overtuigd ben, dat onze kracht ligt in de lokale betrokkenheid bij klanten.  Met veel plezier denk ik met ondernemers mee en help ik ze verder, waar nodig. Voorheen richtte ik mij vooral op agrarische klanten, maar mijn focus heb ik verlegd. Nu mag ik in verschillende keukens kijken en een grote diversiteit aan ondernemers ontmoeten. Ik zie het echt als de kers op de taart dat ik het stokje van Joey mag overnemen. Voor startende ondernemers kunnen wij als accountmanagers écht iets betekenen, omdat er zoveel op ze afkomt. Het is dan handig om een sparringpartner te hebben voor je startersvraagstukken.  Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten."

Masterclasses Zoals jullie kunnen lezen heb ik aan Marceline een enthousiaste en betrokken opvolger en kan ik met een gerust hart mijn taken overdragen. Maar niet zonder eerst nog even te vertellen wat voor gave masterclasses er hebben plaatsgevonden. Vanaf 14 mei organiseerden we iedere maandagavond een masterclass over een onderwerp waar startende ondernemers de meeste vragen over hebben. We zijn trots op de grote opkomst, de leuke gesprekken, het enthousiasme van de ondernemers en de mooie beoordelingen die we hebben ontvangen. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om ze te bedanken voor mooie avonden. En natuurlijk dank aan de professionals die zich voor deze masterclasses hebben ingezet! De plannen voor dit najaar worden nu bedacht dus hou ons in de gaten voor nog meer leuks in de loop van het jaar.

Niet alleen Marceline, maar het hele startersteam staat voor je klaar om  vragen te beantwoorden. Je kunt vijf dagen per week binnenlopen op onze kantoren in Veenendaal en Wageningen en op het kantoor in Ede aan de Galvanistraat. Ook kun je ons bellen op nummer (0318) 660 664 of stuur een e-mail naar vrstartersteam.vr@rabobank.nl. Want voor elk goed plan vinden wij de weg!

Joey Borgers en Marceline Hardeman
Rabobank Vallei en Rijn