• Vintage@Home is de nieuwe naam voor Marktplaatshelper.

    Vintage@Home

Vintage is weer helemaal hot

RENKUM Het zal heel wat passanten in de Dorpsstraat, pal naast het Dorpsplein, vast zijn opgevallen. Vintage@Home is de nieuwe naam voor Marktplaatshelper. Eigenaar Ton Pansier en zijn team gooien het namelijk over een andere boeg. Hoewel het concept nagenoeg gelijk is gebleven. Vintage@Home is de plek voor vintage- en designproducten en nog veel meer. Waan je ook even in vroegere tijden, en snuffel langs het enorme aanbod.

Feike Klomp

Pansier over Vintage@Home: ,,Ruim een jaar geleden openden we op het industrieterrein in Heteren Marktplaatshelper Heteren. We wilden zien of dat wat voor ons was. Later openden we een tweede vestiging in dit pand aan de Dorpsstraat. Na een tijd trokken we de conclusie dat Marktplaatshelper in Heteren niet meer haalbaar was, en trokken daar de stekker eruit. In Renkum bleek dat een ander verhaal, en gaven Marktplaatshelper pas nog een andere naam: Vintage@Home. Een perfecte naam, die de lading precies dekt. De aanloop is goed en we hebben voor heel wat klanten inmiddels spullen mogen verkopen. We krijgen veel zoek- en verkoopopdrachten."

Op zo'n 350m2 tref je hier talloze mooie spullen aan, die bovendien van goede kwaliteit zijn. Dat is altijd het uitgangspunt van Vintage@Home. ,,Sterker, we geven garantie. Stel dat een hier gekochte tweedehands wasmachine onverwacht een storing geeft, doen we niet moeilijk en zorgen dan gewoon voor vervanging." Betrouwbaarheid, daar gaat het bij Vintage@Home ook om, benadrukt Pansier.

Klanten kunnen bij Pansier en zijn team ook terecht om zelf spullen in de verkoop te zetten. ,,Die zetten we in onze zaak neer. Op dit moment is retro helemaal hot. We verkopen kasten en/of dressoirs voor goed geld terwijl sommigen die wel naar de Veentjesbrug hadden willen brengen. Artikelen een tweede leven geven, is ook een van onze uitgangspunten."

WAARDEBEPALING
Pansier vervolgt: ,,We staan altijd open voor een gesprek. Wij kennen de markt goed en geven graag advies. Bijvoorbeeld als het gaat om de waardebepaling van een product."
,,Laat ons een foto zien of vraag of we even langskomen, dan kunnen we bepalen of meubels of andere spullen via Marktplaats verkocht kan worden. Als iemand wat via ons wil verkopen loop je geen risico. Er staan geen mensen aan de deur waar sommigen soms onzeker over zijn. Wij ontzorgen alles helemaal" aldus Pansier. Over de verdeelsleutel is Pansier helder: ,,Voor een artikel onder de honderd euro is de verdeelsleutel 50/50. Dus ieder krijgt de helft. Bij een artikel hoger dan 100 euro gaat 60% naar de klant, 40% naar Vintage@Home."

Vintage@Home. Openingstijden: Maandag (13.00 – 17.00 uur), donderdag, vrijdag en zaterdag (10.00 uur – 17.00 uur).

Vintage at Home. Dorpsstraat 68, 6871 AN Renkum. T: 06-82162205. F: vintagerenkum.