• Marianne Maasman organiseert weer de Lente Brocante markt

    Marco Vellinga

Tijd voor het buitenleven

Advertorial

OOSTERBEEK Ze heeft er nog steeds heel veel plezier in. En dus organiseert Marianne Maasman opnieuw een Lente Brocante Markt. Liefst dertig standhouders bevolken zaterdag 26 mei de Stephanieweg. Gezelligheid, muziek een hapje en een drankje horen daar traditiegetrouw ook bij.

Feike Klomp

Waarom zou je iets wat succesvol is, met gezelligheid en spontane ontmoetingen, willen veranderen? Marianne Maasman vindt van niet. ,,Belangrijk is dat ik er nog steeds heel veel lol in heb om hier brocante markten te organiseren. Ik ken inmiddels al zoveel mensen die er weer naar uit kijken. Vaak krijg ik reacties van 'Marianne, wanneer is er weer een markt'? Dat is en blijft leuk." Daarnaast vindt ze het geweldig dat dat omwonenden zich altijd zo coöperatief opstellen tijdens de markt.

GROOTS Het aanbod is dit jaar weer divers. Natuurlijk staat het lentegevoel en buitenleven centraal, maar Marianne heeft ook heel wat aantrekkelijke oude spullen voor binnen ingekocht, of zijn ingebracht door anderen. ,,Er hebben zich al heel veel particulieren bij me aangemeld om op deze dag antiek, curiosa of meubeltjes te verkopen."

AANBIEDERS Ze komen overal vandaan en allemaal met een eigen uniek aanbod. ,,Peter Busser van Père & Fils bijvoorbeeld. Hij neemt leuke meubeltjes mee voor leuke prijzen. Vorig jaar november was hij er ook tijdens de Warme Winter Brocante. Dat was een groot succes. Angelique van der Nol runt een klussen- en kringloopwinkel in Groessen. Dit bedrijf ondersteunt goede doelen. Zij neemt kringloopspullen mee die van waarde zijn."

Heleen Giezen uit Oosterbeek is ook van de partij tijdens de Lente Brocante markt. ,,Samen met een vriendin neemt ze mooie dingen mee."
Luit Nienks uit Duiven heeft niet alleen mooie, vaak wat oudere, brocante spullen, hij kan er bevlogen over vertellen."

LAMP Oud&Tiek zelf heeft natuurlijk ook van alles in de aanbieding. Marianne gaat er samen met haar man geregeld op uit om bijzondere buitenspullen op te sporen.

Daarvoor gaan ze dan naar België en Frankrijk. ,,In een huis in België mochten we vrij rondlopen en wat uitzoeken. Op de zolder zag ik een uiterst bijzondere art deco lamp. Met van dat speciale glas. Die hebben we compleet opgeknapt en is straks te bewonderen. Ach, er is nog zoveel moois en speciaals te ontdekken."

Lente Brocante Markt. Zaterdag 26 mei. Van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Noorderweg 13/hoek Stephanieweg in Oosterbeek. Falma van Houten van Sedap Catering zorgt voor heerlijke saté.

Oud&Tiek, Noorderweg 13 Oosterbeek. Telefoon: 06-12236679. Reguliere openingstijden:
Vrijdag: van 13.00 – 18.00 uur. Zaterdag: van 11.00 – 16.00 uur. Ook op afspraak. www.facebook.com/oudentiekmarianne