• De Textielwinkel van Annet is ook thuis in naaimachines

    Marco Vellinga

Sterk in naaimachines

RENKUM De Textielwinkel van Annet bestaat twee jaar, en dat laat eigenaresse Annet van Rhijn niet onopgemerkt voorbijgaan. De zaak staat bekend om het enorme assortiment fournituren, badmode, beenmode, lingerie, nachtmode, babykleertjes en wol, maar er is meer: verkoop en onderhoud van naaimachines. ,,Wij merken dat de interesse in naaimachines groeit."

Feike Klomp

Ondanks het vertrouwde aanbod en de aanloop van een vaste schare trouwe klanten, merkt Annet van Rhijn dat het onderdeel 'naaimachines' nog wat onderbelicht is. Daarom gaat ze hier graag dieper op in. ,,Wij werken met een aantal zeer goede merken als Janome, Lewenstein en in het bijzonder het merk Juki. Een echte aanrader." BINNENWERK Juki is een relatief onbekend merk, en dat is jammer, benadrukt Annet. ,,Het zijn namelijk goede sterke naaimachines, zowel voor beginners als gevorderden. Ook de lockmachines van Juki zijn van hoge kwaliteit en hebben een sterk binnenwerk." BOXFEED Het Japanse merk Juki heeft een 'sterk' verleden: ,,De machines zijn afgeleid van industriële machines, maar ze zijn nu ook voor huishoudelijk gebruik zeer in trek. Juki heeft de expertise in de industriële naaimachines ingebracht in de machines voor particulier gebruik. Denk daarbij aan de boxfeed." PLEZIER Het is Annet er niet om te doen alleen maar naaimachines te verkopen. ,,Mij gaat het erom plezier in het werken met een fijne naaimachine te verkopen. Dit betekent in de praktijk dat ik een betrouwbaar product wil verkopen dat het beste bij de klant past. En dat hoeft zeker niet altijd de duurste te zijn." Met haar achtergrond als coupeuse gaat Annet altijd eerst met de klant in gesprek. Waar dient de machine voor? Wat is het doel? ,,Een naaimachine moet bij veel gebruikers primair voldoen aan de wens om er kleding mee te maken, te herstellen en te pimpen. Daarna komen de creatieve elementen van de mogelijkheden van de machine aan de orde. Ik wil graag horen wat de klant wil, nu en in de toekomst." Om zelf eerst te ervaren hoe een machine werkt, is 'machine hoppen' bij de Renkumse textielwinkel mogelijk. ,,Ik vraag de klant stof mee te nemen, waarmee ze zelf werkt. Dan gaan we daarna achter de diverse machines zitten, waarvan ik denk dat die het beste bij de wensen van de klant passen en welke het beste aanvoelt." HANDWERKAVOND Voor dames die graag creatief bezig willen zijn, is er elke derde dinsdag van de maand een handwerkavond (20.00- 21.30 uur) ,,Kom gewoon binnen en doe mee. Deelname is gratis, we vragen alleen een kleine bijdrage voor koffie en thee."

De Textielwinkel van Annet, Dorpsstraat 33a, 6871 AB Renkum. Telefoon: 0317 31 24 38. E-mail: info@textielwinkelannet.nl. Internet: www.textielwinkelannet.nl.