• Vincent van den Berg

Solidez ontwikkelt app voor ouderen

WAGENINGEN In samenwerking met Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft welzijns-organisatie Solidez een app ontwikkeld voor ouderen. Met de SolidezApp kunnen ouderen in Wageningen in één oogopslag zien van welke diensten zij gebruik kunnen maken.

Diensten als de maaltijdservice, vervoer met de Plusbus, personenalarmering, Mantelzorg Wageningen, Ouderenwerk en de Sociaal Raadslieden staan overzichtelijk gerangschikt. De oudere vult zijn/haar vraag in voor een van deze diensten en met een eenvoudige druk op de knop komt deze terecht bij de juiste dienst.

Op verzoek van Solidez is de SolidezApp ontwikkeld door drie studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Pascal Jansen, Peter Berkel en Frank Bruinewoud maakten het hun afstudeerproject. Vincent van den Berg begeleidde vanuit Solidez het hele traject: ,,Als organisatie wilden we een extra tool bieden aan ouderen, met als doel om hen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Veel ouderen zijn nog onvoldoende op de hoogte waarin Solidez hen kan ondersteunen. Vandaar de app. Hiermee brengen we onze diensten heel direct onder de aandacht en daarmee dichterbij onze doelgroep."

De SolidezApp is zowel geschikt voor iOS (Apple) als Android en is te vinden in de app- stores onder 'SolidezApp'.