• berrydereusfotografie.nl

Rijks Optiek heeft een ruime blik

Advertorial

OOSTERBEEK Heel wat Oosterbekers en vaste klanten kennen Rijks Optiek niet alleen van de grote koe die al jaren voor de winkel staat. Zij kennen Rijks Optiek, dat deel uitmaakt van Polman Opticiens, natuurlijk vooral van de grote kennis op het gebied van brillen en contactlenzen. Expertise in combinatie met hoogwaardige oogmetingen zijn een grote meerwaarde voor de winkel die al 135 jaar bestaat.

Feike Klomp

Een van de vertrouwde en bekende gezichten van Rijks Optiek is bedrijfsleider Geert-Jan Engwirda. Hij gaat kort in op de rijke geschiedenis van Rijks Optiek in Oosterbeek, die al zeer lang teruggaat: ,,De zaak begon ooit aan de Weverstraat. Daar runden twee broers Rijks een winkel in brillen en klokken/uurwerken. Een combinatie die je in die tijd wel vaker zag. In de 70'er jaren verhuisde de zaak naar de huidige plek hier aan de Utrechtseweg. In 1998 werd Rijks overgenomen door Polman Opticiens. Maar de naam Rijks Optiek is gebleven."

Polman Opticiens heeft overigens ook nog vestigingen in Elst, Velp en Huissen.
Rijks Optiek levert een brede collectie monturen en glassoorten van diverse topmerken. De oogspecialist werkt met verschillende (kwaliteits)merken zoals Lindberg, Tom Ford of Cartier. Voor elk budget is er wel een bril. Er is al een complete bril vanaf 149 euro.

LENZEN ,,Daarnaast leveren wij diverse soorten contactlenzen. Van zachte lenzen, maandlenzen, multifocale lenzen, torische lenzen, daglenzen, nachtlenzen tot vormstabiele lenzen, maar leveren natuurlijk ook hoogwaardige multifocale glazen", vertelt Engwirda die zelf al meer dan 40 jaar het gezicht is van de zaak, maar benadrukt de professionele inbreng van het hele team. ,,Zeker. We doen het samen. Daarom ook alle eer aan mijn collega-opticiens Arien Hoogeveen (opticien), Leroy Polmann (assistent opticien) en Irma Oostra (optometrist)."

Wat doet optometrist Irma Oostra bijvoorbeeld? ,,Een optometrist zit eigenlijk tussen de oogarts en de opticien in. Een optometrist onderzoekt de gezondheid van de ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen." Rijks Optiek voert bijvoorbeeld een diabetes screening uit.

Of een OCT-screening. De OCT (Optical Coherence Tomograph) wordt het meest gebruikt om aandoeningen van de macula, de gele vlek, het centrum van het oog te bekijken. ,,Onze optometrist voert ook oogmetingen bij kinderen van 8 jaar en ouder uit. Dat doet ze via een cyclo-meting (druppels). Irma Oostra is op afspraak aanwezig.

SERVICE Engwirda: ,,Daarnaast staan wij bekend om onze service en kwaliteit. Daarin gaan we ver. Soms halen we weleens iemand op die moeilijk ter been is. Of ik ga even bij een oudere klant langs om een bril na te kijken, en maken we even een praatje. Het is fijn om te doen en we merken dat klanten deze service waarderen."

Rijks Optiek, Utrechtseweg 124-a, 6862 AP Oosterbeek. T: 026-3333973. E: info@polmanopticiens.nl I: www.polmanopticiens.nl