• Marco Vellinga

Restaurant Oude Post nu Gastrobar

Advertorial

RENKUM Robert en Frank Bregman gooien het over een andere boeg. Hun restaurant Oude Post wordt Gastrobar Oude Post. De insteek: gerechten worden toegankelijker en de prijzen vriendelijker zodat het team een groter publiek kan gaan trekken. ,,We zullen overigens niet op kwaliteit achteruitgaan", benadrukt Robert Bregman. 

Sinds de broers Bregman ruim zes jaar geleden de deuren van hun restaurant openden, zijn ze overstelpt met prijzen. De deur hangt vol met waarderingen en hoge cijfers. Van een Bib Gourmand, tot een vermelding in de Lekker 500.

En dat is niet voor niets. Chef-kok Frank Bregman is een oud-leerling van Michelin-sterrenkok Sergio Herman. Daar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. En dat proef je. 

IMAGO

De schouderklopjes voor uitstekend eten bleven maar komen. De gasten kwamen overal vandaan. Prachtig, maar voor de twee broers die zich met hart en ziel inzetten is dit niet genoeg. Vooral op dinsdag, woensdag en donderdag is de aanloop maar 'zo, zo'. Dat komt door het 'dure' imago en de prijzen, erkennen de twee. Daarom is het tijd voor nieuw elan.

HANDELINGEN

,,We gooien het roer om en nodigen nadrukkelijker klanten uit de gemeente Renkum en alle andere omliggende gemeenten naar Gastrobar Oude Post", benadrukt Robert. Beide broers draaien er niet om heen. Ze zien graag meer lokale bezoekers die kunnen genieten van topkwaliteit maar dan tegen een mooie prijs. Gerechten zijn vaak ook prijziger omdat er veel handelingen aan ten grondslag liggen, legt Frank Bregman uit: ,,Ik werk vaak met gelletjes, sausjes, takjes, geleitjes enzovoorts, enzovoorts. Voordat een gerecht tot stand komt ben je soms met twintig handelingen bezig. Het levert een prachtig bord op waar veel van onze gasten van genieten, en waar veel waardering voor is, maar er zit natuurlijk een prijskaartje aan. Ik breng dat terug tot wat minder handelingen." 

Frank geeft een voorbeeld: ,,Vanaf nu kun je bij ons genieten van spareribs al vanaf 9,50 euro, exclusief bijgerechten. Onze spareribs zijn 'dik bevleesd' en erg lekker. Kortom, kom het straks zelf proberen."

Ook de inrichting van het oude postkantoor krijgt een ander gezicht. Bijvoorbeeld door meer beplanting waardoor gezellige zitgedeeltes ontstaan.

Kortom, Gastrobar Oude Post maakt vanaf woensdag 14 februari een smaakvolle doorstart, overgoten met een prijsvriendelijker sausje.

De broers Bregman wijzen tot slot ook nog op de uitgebreide lunch- en borrelmogelijkheden. Aan alles is te merken dat de broers zin hebben in de 'doorstart'. 

Openingstijden Gastrobar:Lunch: Dinsdag t/m zondag van 12. 00 - 15.00 uur. Diner: Dinsdag t/m zondag van 17.30 - 21.00 uur.

Oude Post. Dorpsstraat 9, 6871 AA Renkum. T: 0317-316091. E: info@info@oude-post.nl I: www.oude-post.nl F: Oude-Post-Renkum