• Marianne Maasman is trots op het 15-jarig bestaan van Oud&Tiek.

    Fotografie jan Boelens

Oud&Tiek bestaat 15 jaar

OOSTERBEEK Oud&Tiek bestaat 15 jaar en dat wil de trotse eigenaresse Marianne Maasman graag met iedereen delen. Op 9 januari 2004 kwam voor Maasman een droom uit en opende ze Oud&Tiek aan de Noorderweg 13. Ze laat haar jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Vrijdag 18 en zaterdag 19 januari organiseert ze een feestelijk weekend, waarbij er voor iedere klant een leuke attentie klaarligt. Bovendien vindt dan de start plaats van de jaarlijkse opruiming.

Feike Klomp

Maasman heeft altijd een passie gehad voor het verzamelen van spullen. Als kind was ze er al door gefascineerd. Ook tijdens haar werkzame leven in het onderwijs liet deze hobby haar niet los. ,,De aanleiding om mijn eigen winkel te beginnen, begon eigenlijk bij een goede vriendin thuis. Samen waren we bezig met het maken van tassen en kleedjes. In het voorjaar van 2003 organiseerden we onze eerste markt. Later bezocht ik in Engeland van die carbootsales. Ik nam het besluit om hier meer mee te doen." En hoe. Tijdens een van de herfstige dagen van oktober 2003 werd ze wakker, keek haar man Dirk aan en zei; ,,Ik ga een winkel beginnen." En zo geschiedde.

EIGEN GEZICHT ,,Op de huidige locatie aan de Noorderweg richtte ik mijn winkeltje in. Stap voor stap kreeg Oud&Tiek hier meer vorm, en gaf ik het een eigen gezicht. De knusheid en gezelligheid is altijd gebleven. Dat hoor ik ook altijd van mijn vele vaste klanten."

Al vijftien jaar lang blijkt haar smaak voor inkoop van spullen aan te slaan bij een groot publiek. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de drukte tijdens de gezellige brocante markten rond de winkel, want die zijn altijd een groot succes. ,,Al vijftien jaar krijg ik hiervoor medewerking van de omwonenden. Dat waardeer ik en daar wil ik ze graag voor bedanken. Ik vind het runnen van mijn knusse winkel een feest om te doen. Dat is de basis. Ik geniet er nog steeds van als ik zie dat klanten met een grote glimlach de deur uitgaan." Heel wat mensen weten inmiddels de weg te vinden naar dit bijzondere, gezellige winkeltje waar gebruikte kleinmeubelen, curiosa en lampen van goede kwaliteit voor een redelijke prijs worden verkocht.

OPZET De opzet van de winkel is eenvoudig: mensen kunnen hun spullen inbrengen, die dan weer in Oud&Tiek worden verkocht, waarbij een gedeelte van de verkoopprijs naar de verkoper gaat en een klein percentage voor Oud&Tiek is.

,,Dit percentage is heel klantvriendelijk en laagdrempelig. De spullen kunnen tot drie maanden in de winkel staan. Daarna kan de klant of zijn of haar spullen ophalen, of ze worden gedoneerd aan een goed doel."

FLINKE KORTINGEN Er zijn flinke kortingen te krijgen tijdens de viering van 15 jaar Oud&Tiek en de grote jaarlijkse opruiming. Deze lopen van 15% (jubileumkorting) tot wel 50%. Vrijdag 18 januari (van 13.00 – 18.00 uur). Zaterdag 19 januari (van 11.00 – 16.00 uur).

De opruiming loopt daarna nog drie weekenden door (tot en met zaterdag 9 februari). Vrijdag 15 februari lanceert Oud&Tiek weer de nieuwe collectie.

De data van de markten voor 2019 zijn ook al bekend: zaterdag 25 mei en zondag 17 november.

ATTENTIE ,,Kom gerust komend weekend langs. Voor elke bezoeker is er een kleine attentie, en een drankje en een hapje staan klaar", nodigt Maasman nog uit.

Oud&Tiek, Noorderweg 13 Oosterbeek. Telefoon: 06-12236679. Reguliere openingstijden: Vrijdag: van 13.00 – 18.00 uur. Zaterdag: van 11.00 – 16.00 uur. F: oudentiekmarianne