• Marco Vellinga

'Onnodige verspilling tegengaan'

Advertorial

RENKUM Na een flitsende opening, met het doorknippen van een lint, was op zaterdag 1 april de opening van de Jan Splinterwinkel een feit. De feestelijke handeling werd verricht door een van de vrijwilligsters, Marianne, samen met de kleindochter van Cup Harbers, Jeslin. Stichting Kringloopcentrum Jan Splinter is nu gevestigd in het voormalige pand van Scapino. Daarvoor was het actief aan de Europalaan in Renkum. 

Na de feestelijke opening wisten direct velen de winkel al te vinden en konden, onder het genot van een hapje en drankje, de nieuwe winkel bekijken. Ook de wethouders Jasper Verstand en Hermine van den Berg van de gemeente Renkum kwamen een bezoekje brengen en complimenteerden het Jan Splinter Team met het resultaat van hun inzet.  

TROTS

Voorzitter Marion Harbers van de stichting: ,,De verhuizing vanaf de Europalaan naar de Dorpsstraat in de weken daarvoor bleek een monsterklus, maar is met vele vrijwilligers toch voor elkaar gekregen. Het is heerlijk hier in zo' n mooi pand met licht en veel ruimte. Het bevalt ons prima." Er is nog veel werk te verzetten, maar nu overheerst al een gevoel van trots bij de initiatiefnemers. Toch zijn ze ook nuchter.

Cup Harbers: ,,Er verandert niet zoveel omdat wij blijven doen wat wij al deden, maar nu vanuit een professionele omgeving. Dat is goed voor u als klant, voor de vrijwilligers en anderen die zich voor ons inzetten." 

WAT EN WIE

Kringloopcentrum Jan Splinter Renkum is een stichting, opgericht om spullen en mensen een tweede kans te bieden. Het Kringloopcentrum streeft naar een duurzame wereld waarin alle mensen volwaardig kunnen participeren. Marion Harbers: ,,We willen met onze activiteiten en inzet een betere toekomst mogelijk maken met perspectieven voor iedereen. Het Kringloopcentrum staat open voor samenwerking met de gemeenten in onze regio en andere lokale partners die streven naar een beter milieu en een duurzame wereld."

DOELSTELINGEN

Jan Splinter betekent ook: het tegengaan van onnodige verspilling van grondstoffen en energie in onze samenleving en de hiermee gepaard gaande vervuiling van het leefmilieu. Cup Harbers: ,,Dat doen wij door het inzamelen, verwerken en verkopen van afgedankte en mogelijk herbruikbare goederen en stoffen."  

GEEN WINSTOOGMERK

Cup Harbers: ,,Voor alle helderheid, wij zijn een stichting zonder winstoogmerk, de stichting heeft primair tot doel het milieu te bevorderen en secundair werkgelegenheid scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Ook op Koningsdag 27 april geopend (van 10.00 tot 17.00 uur). Cup en Marion: ,,U bent van harte welkom." 

Kringloopwinkel Jan Splinter. Dorpstraat 87, 6871 AE Renkum. Telefoon: 06-29480000. E-mail: JanSplinterRenkum@live.nl. Meer informatie is te vinden op www.jan-splinter.com.