• Marco Vellinga

Leren omgaan met nieuw geld

Advertorial

RENKUM Er is steeds meer berichtgeving over Bitcoin. Voornamelijk elkaar napraten, misvattingen en halve waarheden verkondigen. Erg misleidend, stelt Renkumer Rick Kuenen, die zich helemaal toegelegd heeft op dit nieuwe financiële fenomeen. Hij stelt zich voor.

,,Vanaf het begin al roepen onder andere de bankiers en financieel specialisten dat Bitcoin een luchtbel is. Dat zou ik wellicht ook zeggen als Bitcoin voor mijn business een bedreiging zou zijn en mijn zaken ondermijnt", start Kuenen zijn uitleg.,,Het tegendeel wordt echter keer op keer duidelijker. Bitcoin is eerlijk, zeer efficiënt, kan niet gemanipuleerd, gehackt of bijgedrukt worden. Dat kun je van de Euro niet zeggen. Alle transacties zijn via de blockchain te volgen." 

KANSEN

Crypto's zijn nieuw, het is het 'Wilde Westen'. Bitcoin heeft een enorme volatiliteit, zo ook correcties van 40%, benadrukt Kuenen. ,,Hier liggen volop kansen om geld te verdienen. Over een paar jaar zal overigens naar verwachting deze volatiliteit minder heftig worden." 

HYPES

Kuenen vertelt verder: ,,Om me heen zie ik verschillende mensen in de crypto's duiken en ze doen helaas maar wat. Zelfonderzoek doen is er zelden bij. Juist wel hypes volgen op internet. Het is dan niet alleen puur gokken, maar ook vaak onveilig omdat onder andere het phishing-gevaar onderschat wordt."

Het is daarom verstandiger om risico's te spreiden en te investeren in bedrijven die zich al bewezen hebben en al bijzondere dingen met de blockchain-technologie doen. ,,Geef ook nooit je 'private keys' prijs op internet," zo luidt zijn advies.

Bitcoin is maar een topje van de ijsberg. ,,De werkelijke waarde ligt in de onderliggende blockchain-techniek. Op die techniek werken op dit moment zo'n 1500 Munten en Tokens. Met name een aantal van deze Munten en Tokens blijken zeer gunstig om in te investeren."

BASISCURSUS

Op 20 januari gaf Rick Kuenen een pilot-cursus in MFC Doelum in Renkum, om te kijken of zijn definitieve basiscursus helder is. ,,Na de analyse van de feedback heb ik nu de definitieve Basiscursus klaar." En die houdt in: vier uur instructie met alle belangrijke basiszaken rondom de Crypto's.

Ook Blockchain-techniek, wallets, eerste aankopen, goede crypto's leren herkennen en een eerste stap op de beurzen, maken hier deel van uit. Dat geldt ook voor volatiliteit en media. ,,Veiligheid staat continue centraal. Het gaat immers om jouw geld."

Deelname kan alleen via voorinschrijving. Bij inschrijving in februari geldt een korting van 25 euro. Het aanbiedingstarief wordt dan 75 euro voor de Basiscursus Bitcoin en Crypto's. Meer informatie en inschrijven op www.cryptoskompas.nl. De vervolgcursus Altcoins, Tokens en handelen is ook al in de maak, laat Kuenen nog weten.

Rick Kuenen. Van Ingenweg 60, Renkum. E: info@Infinitypro.nl : www.cryptoskompas.nl.