• Maurice Elderhorst

Kansen bij schaarste woningmarkt

Advertorial

OOSTERBEEK De laatste tijd is er in sneltreinvaart van alles gebeurd op de woningmarkt. Waar een tijd geleden nog sprake was van een totale impasse, is het juist nu complete drukte, een 'gekkenhuis'. Sterker, er is zelfs sprake van schaarste. Daar speelt Van Gelre Makelaardij op in. 

Marc Oortgiesen over dit nieuwe fenomeen: ,,Soms verkopen mensen huizen nu zelfs onderling, maar goedkoop kan duurkoop blijken. Sommigen doen zichzelf daarmee tekort. Een woning kan via de officiële weg namelijk meer opleveren. Dan is het zonde om bijvoorbeeld 20.000 euro mis te lopen, omdat iemand denkt snel zaken met een particulier te kunnen doen. Wij adviseren om vooraf goed onderzoek te doen en ons hierbij te betrekken." 

ARSENAAL

Inschatten van de waarde van de schaarste. Maak gebruik van de aanwezige mogelijkheden, is het devies van Oortgiesen en zijn team. ,,Wij beschikken over een arsenaal aan diensten en middelen om uw verkoop positief te beïnvloeden. Per woning en situatie bepalen we samen met u welke middelen de grootste kans op een succesvolle verkoop zullen geven."

Hij vervolgt: ,,Denk bijvoorbeeld aan de inzet van meer traditionele middelen zoals het verkoopbord in de tuin, adverteren of de website Funda.nl. Ook goede fotografie, een promotionele film of het restylen van de woning behoren tot de mogelijkheden."

Een technische beoordeling door een bouwtechnisch bureau kan ook helpen en voor rust zorgen, want een woning kan zomaar verborgen gebreken bevatten. Van Gelre beschikt over de nodige vakkundige partners. 

VRAAG

Wat ook steeds meer voorkomt, merkt het team in de dagelijkse praktijk: door de grote vraag kloppen mensen soms zelf aan bij woningen met de vraag of deze mogelijk in de verkoop komt. Zonder hulp of advies van een makelaar. Lastig, want bel je zomaar bij een onbekende aan, met zo'n vraag? ,,Geef dit gerust aan. Wij gaan kijken wat we kunnen betekenen." 

ONDER WATER

Oortgiesen haalt nog een 'hot item' aan. Het onder water staan van woningen. Een huis staat onder water als de hypotheek niet meer kan worden afbetaald met de opbrengst uit de verkoop. Dat was tot voor kort nog een zorgpunt, maar dat ligt nu wel anders: ,,Ik wil die mensen een hart onder de riem steken. Dat speelt nu amper meer. Dus is het kansrijker de woning te gaan verkopen. Dat kan tienduizenden euro's extra opleveren." Schakel een makelaar in voor een veilige verkoop. Dat is wel zo plezierig, zeker voor de lange termijn.

Loop gewoon bij Oortgiesen en zijn medewerkers Susan van Beem, Lisette Elsendoorn en Amber Zwanenburg binnen, of maak gebruik van het unieke online-afsprakensysteem. 

Van Gelre Makelaardij, Weverstraat 5, 6862 Dj Oosterbeek. T: 026- 2600010. E: info@vangelremakelaardij.nlI: www.vangelremakelaardij.nl