• Maya Weeren knipt niet alleen maar helpt ook ondernemers via coaching.

    Feike Klomp Tekst

Het luisterend oor van Maya Weeren

WAGENINGEN Kapsalon Modern is al bijna 30 jaar het laagdrempelige en vakkundige adres voor knipwerk van dames, heren en kinderen. Eigenaresse en kapster Maya Weeren geniet zichtbaar van haar werk. Veel vaste klanten weten de weg naar Kapsalon Modern aan de Matenstraat te vinden.

Feike Klomp

,,Klanten kunnen heel gemakkelijk zelf online een afspraak maken. Druk op de rode button op de website en maak zelf een afspraak. Daar maken veel vaste klanten graag gebruik van", legt Maya Weeren in haar gemoedelijke salon uit. Servicegerichtheid zijn sowieso logisch bij Kapsalon Modern. Als iemand slecht ter been of ziek is komt Maya Weeren graag aan huis. Studenten van de WUR krijgen dinsdag tot en met donderdag 25% korting bij een online knipafspraak.

Maar Kapsalon Modern doet meer dan knippen alleen. Sterker, Weeren helpt andere kleine ondernemers in haar vakgebied die vastlopen, advies nodig hebben, of gewoon eens behoefte hebben aan een luisterend oor. ,,Ik heb daarvoor met succes een opleiding als Counsellor bij de Stichting Counselling Nederland afgerond." 

Daarnaast is ze coach met diverse werkvormen, opgeleid bij Caprilli Coaching & Training, en doet ze aan teambuilding met behulp van paarden. ,,Mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik daar altijd erg vol van ben. Tja, en dat straal je dan uit en voel ik de grote drive om de medemens te helpen, weer op het spoor te brengen, energie en vertrouwen in zichzelf terug te geven."

Via haar andere bedrijf De Paardensprong Counselling & Coaching helpt ze daarom anderen op weg. ,,De naam paardensprong komt uit het schaakspel, als je vastloopt (schaak of zelfs schaakmat dreigt te raken) door problemen waar je zelf niet uitkomt, kun je hulp zoeken in de vorm van bijvoorbeeld counselling. Dit is een korte vorm van individuele psychosociale hulpverlening op maat. Ik begeleid een klant bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in zijn of haar leven die klachten kunnen veroorzaken zoals vermoeidheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel welke kunnen leiden naar ziekte, stress enzovoorts."

Hoe? ,,Ik werk vooral buiten in de natuur door samen te wandelen en wanneer iemand dit op prijs stelt dicht bij de paarden te zijn. Ook het 'spiegelen' met paarden is mogelijk, want van paarden kunnen wij heel veel leren. Zij spiegelen ons en maken je bewust en zijn een voorbeeld in samenwerking. Met jongeren heb ik inmiddels veel ervaring gericht op zelfvertrouwen en verbinding. Een sessie in de 'praatstoel' in mijn kapsalon zelf kan ook. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. Loop niet onnodig verder rond met twijfels en vragen."

Kapsalon Modern. Matenstraat 2, 6707 CS Wageningen. T: 0317 412108. T: 06 13922595. I: www.kapsalonmodern.nl en www.depaardensprong.nl F: kapsalonmodern