• Schildersbedrijf De Nooy honderd jaar. Wethouder Jasper Verstand overhandigde een gemeentelijke felicitatie.

    berrydereusfotografie.nl

Familiebedrijf De Nooy bestaat honderd jaar

DOORWERTH Nietsvermoedend gingen Henk en Berend-Jan de Nooy van Schildersbedrijf glas-in-loodatelier de Nooy op dinsdag 23 april aan de slag. Business as usual. Dachten ze. Totdat ze 'via-via' te horen kregen dat ze zich in de loop van de middag bij hun eigen werkplaats moesten melden. Voor een klantbespreking, of iets dergelijks. Eenmaal gearriveerd stond daar een grote verrassing op hen te wachten.

Feike Klomp

De familie stond klaar om Henk en Berend-Jan de Nooy en hun medewerker Klaas-Jan Stunnenberg in het zonnetje te zetten. De reden: op maandag 22 april bestond het familiebedrijf op de kop af honderd jaar. Een jubileum dat niet voor elke onderneming is weggelegd. Niet alleen de directe familie stond met bloemen, cadeaus en versnaperingen klaar, ook wethouder Jasper Verstand meldde zich even later.

Namens de gemeente Renkum feliciteerde hij het kleine maar dappere familiebedrijf: ,,Zo'n bijzonder jubileum kom je niet vaak tegen. Natuurlijk is Papierfabriek Schut uit Heelsum met het vierhonderdarig bestaan bijzonder, maar honderd jaar De Nooy is natuurlijk ook geweldig. Ik herken wel een beetje de passie van het familiebedrijf. Mijn opa en oma runden jarenlang een naaimachinehandel, en bij hen zag ik die bevlogenheid ook."

Wethouder Verstand kwam niet met lege handen. Hij overhandigde beide broers, namens de gemeente Renkum, een kunstwerk met foto's waarop honderd jaar is terug te zien. Daarna volgden meer cadeaus, en was het tijd om te proosten.

MOOI-LAND De wethouder kreeg na deze feestelijkheden een korte rondleiding door het atelier. Henk de Nooy legde trots uit dat het van oorsprong Heelsumse bedrijf op dit moment bezig is met een bijzondere opdracht voor Vilente: het originele bewaarde glas-in-lood van het gesloopte bejaardentehuis Mooi-Land in ere herstellen. Een aantal unieke glas-in-loodpanelen zijn straks weer terug te zien bij het hernieuwde Mooi-Land.

VERHUISD Schildersbedrijf De Nooy is in 1919 in Heelsum opgericht door H. de Nooy sr. Sinds 1938 is het bedrijf ook actief op het terrein van het vervaardigen en restaureren van glas-in-lood. Het familiebedrijf heeft zowel woningen als bijvoorbeeld kerken voorzien van glas-in-lood. Berend-Jan en Henk de Nooy hebben het bedrijf op hun beurt weer overgenomen van hun vader Wim de Nooy.

Sinds begin 2017 is De Nooy verhuisd van de Ottoweg in Heelsum naar de huidige plek aan de Cardanuslaan in Doorwerth.
Het aanbod van De Nooy: (onderhouds)schilderwerk, zowel binnen als buiten, wandafwerking, HR++ isolatieglas, inspectie- en advies, glas-in-lood. Het Doorwerthsche bedrijf is aangesloten bij OnderhoudNL Garantie, waardoor optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd.

Meer over Schildersbedrijf De Nooy: www.denooyglasinlood.nl.