• Feike Klomp Tekst

Eethuys Airborne in top 10 beste cafetaria's

RENKUM Ronny Hosmus van Eethuys Airborne was compleet verrast, maar de blijdschap was er niet minder om. Begin vorige week kreeg hij te horen dat zijn cafetaria bij de beste 10 cafetaria's van Nederland horen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Cafetaria Top 100 van Vakblad Snackkoerier. Een kroon op het werk van Hosmus en zijn team.

Feike Klomp

Schouderklopjes over zijn vakmanschap heeft Hosmus al vaker gekregen, maar deze notering is een van de mooiste in het rijtje. ,,We werden vorige week maandag uitgenodigd in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum. Toen de top 20 werd aangekondigd was het natuurlijk even spannend. We waren allemaal heel blij toen we hoorden dat we op de tiende plek waren geëindigd. Geweldig. Temeer omdat ik weet dat de onderlinge verschillen klein zijn en er allemaal gedreven ondernemers meedoen met de competitie." Voor het idee: in totaal zijn er zo'n 4800 cafetaria's in Nederland.

'SCHOON EN GOED' Het vakjuryrapport was klip en klaar over Eethuys Airborne, aldus Snackkoerier: 'De medewerkers zijn goed opgeleid en correct, en zien er verzorgd uit. Ook na een drukke spits is alles bij Eethuys Airborne nog netjes en opgeruimd en tussendoor wordt vaak schoongemaakt. De friet is 'echt goed gebakken' en de huisgemaakte snacks 'zijn ook super'. Verder is de huisstijl overal goed doorgevoerd; van zakjes en tassen tot de kleding. We zijn onder de indruk van het geweldige terras op deze mooie locatie'. Kijk, en daar kan de Renkumse ondernemer natuurlijk mee thuiskomen.

DOORDACHT ,,Alles wat we hier doen is doordacht", vervolgt Hosmus zijn verhaal. ,,Het assortiment, de planning, het personeel, de producten. Alles moet kloppen en in balans zijn. Uiteindelijk zijn het de medewerkers die het werk doen. Naast veel scholieren werkt hier een aantal vaste krachten die zich hier met hart en ziel inzetten. Ik ben trots op mijn team van 30 enthousiaste mensen. Mede dankzij hen is dit resultaat ook bereikt."

Na die uitslag is Hosmus en zijn team bedolven onder reacties, legt de goedlachse eigenaar uit: ,,We hebben vele bossen bloemen gekregen. Van klanten tot leveranciers. Extra leuk vind ik de bloemen van het Renkums college. Mooi dat de gemeente het waardeert wat we hier doen."

FRIETKOT De laatste 20 jaar is er veel gebeurd op de hoek Telefoonweg/Bennekomseweg. Wat ooit begon als een frietkot is nu een volwaardig horecabedrijf met een uitgebreide kaart, vele zitplaatsen, zowel binnen- als buiten, en het uitzicht op de Renkumse Heide en het Airborne monument is prachtig. ,,In 1998 ben ik in de frietkot begonnen en heb mijn bedrijf stap voor stap uitgebreid en verbeterd."

Toch is Hosmus een man van 'beide beentjes op de vloer. Hij weet als geen ander dat de lat elke dag hoog ligt. ,,We werken er allemaal hard voor. Maar je begint elke dag weer opnieuw." Volgend jaar doet Eethuys Renkum weer mee met de verkiezing. ,,Dat wordt weer een uitdaging."

Meer informatie op www.eethuysairborne.nl