• Simone en Robert van Wijk

    Marco Vellinga-Oosterbeek

Eetcafé Bender opent de deuren

RENKUM Er moet nog van alles gebeuren. Het is een komen en gaan van leveranciers, vrienden, bekenden en nieuwsgierigen die even binnenkomen om de vorderingen met eigen ogen te bekijken. Medio mei openen Robert en Simone van Wijk de deuren van Eetcafé Bender. In het pand waar voorheen de Heren van Baer gevestigd was.

Feike Klomp

Robert van Wijk is een echte horecaman, met veel ervaring. Hij kent dus het klappen van de zweep. ,,Ik ben al vanaf mijn vijftiende jaar in dit mooie vak werkzaam. De laatste 17 jaar zijn we in Bennekom actief met A tot Z Catering (Lekkergeregeld). Met A tot Z Catering verzorgen we catering voor feesten, partijen, lunches en allerlei andere catering, vooral in de regio Renkum, Bennekom, Ede, Wageningen."Hij vervolgt: ,,Daarnaast verzorgen we ook maaltijden op serviceflat Hoog Doorwerth. En nu komt daar onze nieuwe uitdaging bij: Eetcafé Bender."

EXTRA Van Wijk benadrukt dat het een extra bedrijfsactiviteit is. Dus het Renkumse eetcafé wordt naast A tot Z Catering gerund.

KAART De kaart van Bender dan. Hoe gaat die eruitzien? ,,Het concept is eenvoudig en duidelijk. De kaart is relatief klein met vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en vijf nagerechten. Daarnaast serveren we verschillende koffies. We werken uitsluitend met seizoens- en streekgerechten. Denk bij seizoensgerechten aan asperges of mosselen." Robert van Wijk gaat de keuken niet zelf bemannen: ,,Ik ben gastheer, Harry en Eric zijn straks onze koks. Daarbij krijgen ze hulp van een student van Vakschool Wageningen."

LA TRAPPE Daarnaast zijn er ook lekkere bieren van La Trappe verkrijgbaar. ,,We presenteren een hele lijn van La Trappe. Met Weizenbier onder andere van de tap. Ons huisbier is Swinckels." De inrichting blijft zoals het was, maar uiteraard geeft het team van Bender er een eigen touch aan, zodat de gasten er zich snel thuis zullen voelen.

TERRAS Simone en Robert van Wijk gaan ook veel aandacht besteden aan het terras. ,,Er komen nieuwe parasols en we richten het terras gezellig in. Ook komt er een speciale terraskaart met heerlijke koffie, appelgebak, diverse broodjes en bijvoorbeeld saté met friet. Verder hebben we oog voor fietsers/toeristen met e-bikes. Daarom installeren we een speciaal oplaadpunt voor e-bikes. We weten dat hier veel fietsers in en om Renkum rondrijden. Zeker als het Renkumse Veer weer gaat varen. Ook die gasten zijn hier van harte welkom."

Openingstijden: Maandag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 16.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. Dinsdag en woensdag gesloten.
Houd voor de definitieve openingsdag deze maand de Facebookpagina van Eetcafé Bender goed in de gaten.
Eetcafé Bender. Molenweg 2, 6871 CW Renkum.

F: www.facebook.com/eetcafebender I: www.atotzcatering.nl