• Marceline Hardeman, Rabobank Vallei en Rijn

Column Marceline Hardeman, Rabobank Vallei en Rijn

Advertorial

Daar is hij dan! Mijn eerste échte column als kersverse starterscoördinator van Rabobank Vallei en Rijn! Ondanks dat we net de zomervakantie achter de rug hebben, hebben we niet stil gezeten! Graag kijk ik met jullie terug op de zomerperiode en blikken we vooruit naar het najaar. Er staan namelijk alweer leuke activiteiten voor de deur. Ik heb er in ieder geval zin in om jullie als startende ondernemers op weg te helpen. Lees hieronder hoe we dat gaan doen. Veel leesplezier!

ZomerOndernemer

Onlangs ontving het project ZomerOndernemer een bijdrage uit ons Coöperatiefonds. Dit fonds ondersteunt maatschappelijk initiatieven in onze regio. Via het project kunnen jongeren tussen de 15 en 23 jaar in hun zomervakantie een eigen onderneming starten. De cursus bestaat uit drie volle cursusdagen, vier terugkommiddagen en een kick-out waarbij de nieuwbakken ondernemers hun bedrijf presenteren. Op 16, 17 en 18 juli werden de eerste drie cursusdagen gegeven op ons financieel adviescentrum aan de Galvanistraat in Ede. Tientallen jeugdige ondernemers in spé waren aanwezig om de eerste stappen richting ondernemerschap te zetten. Als starterscoördinator heb ik hier een bijdrage aan geleverd door een workshop "financieringsaanvragen en de rol van de bank" te geven. Leuk om te zien hoe we jongeren nu al op weg kunnen helpen met het starten van een onderneming. Op 22 augustus hebben de ondernemers hun bedrijf gepresenteerd aan de begeleiders van het project. Het was ontzettend leuk om met deze jonge mensen mee te denken en om ze in deze zes zomerse weken te zien groeien in hun ontwikkeling.

Startersevent

Voor het 3e jaar op rij organiseren we samen met de gemeente Veenendaal en de gemeente Rhenen het Startersevent. Dit jaar vindt dit event plaats op woensdag 17 oktober. Tijdens het event zijn er verschillende professionals aanwezig die je kunnen helpen met een sterke start. Je kunt hen bezoeken op de startersmarkt. Daarnaast kun je verschillende workshops over diverse onderwerpen volgen. Denk bijvoorbeeld aan 'hoe maak je een goede pitch', "hoe schrijf je een ondernemingsplan' of 'hoe word je online goed gevonden'? Uiteraard geven we zelf ook een workshop. We vertellen je hoe werkt als je een financiering wilt aanvragen en hoe je risico's kunt afdekken. Ook besteden we aandacht aan de privé-kant van de ondernemer. Bijvoorbeeld over hoe het zit als je als ondernemer een hypotheek wilt afsluiten. Wil jij ook een sterke start maken met je bedrijf? Laat deze kans dan niet schieten en kom naar het Startersevent op het gemeentehuis in Veenendaal. Meld je voor 10 oktober aan op www.rabovr.nl/startersevent2018. We kijken uit naar je komst!

Campagne

Als lezer van mijn column weet je al dat onze bank een VR Startersteam heeft opgesteld voor startende ondernemers. Maar nog niet iedereen in onze regio weet dat. Daarom gaan we van 1 september van start met een leuke campagne waarin alle leden van het team 'figureren'. Grote kans dat je Wouter, Arjan of mijzelf binnenkort langs ziet komen op Facebook, Twitter of via mobile advertenties. Zo hopen we nog meer starters te bereiken, zodat we hen ook met verder kunnen helpen met hun plannen.

Niet alleen ik maar het hele startersteam staat voor je klaar om vragen te beantwoorden. Je kunt vijf dagen per week binnenlopen op onze kantoren in Veenendaal en Wageningen en op het kantoor in Ede aan de Galvanistraat. Ook kun je ons bellen op nummer (0318) 660 664 of stuur een e-mail naar vrstartersteam.vr@rabobank.nl. Want voor elk goed plan vinden wij de weg!

Marceline Hardeman

Rabobank Vallei en Rijn