• Annemiek Weusten-de Graaf is het gezicht van Bilders Proeflokaal

    jet kooderings

Bilders Proeflokaal huiselijk en warm

OOSTERBEEK Ruim drie weken geleden is Bilders Proeflokaal geopend in het voormalig pand van fysiotherapeut Jacqueline Kaaijk aan de Weverstraat in Oosterbeek.  Nu al kan van een succes worden gesproken, de huiskamersfeer en de open uitstraling trekken mensen aan en altijd zijn er wel stoelen bezet.

Jet Kooderings

De droom van drie stellen, die het initiatief hebben genomen voor dit proeflokaal, blijkt ook anderen aan te spreken. ,,Al een tijdje speelde de gedachte bij ons dat een horeca gelegenheid op die plek fantastisch zou zijn en toen de kans zich voordeed hebben we die gegrepen", vertelt Janwillem van de Lustgraaf.

Met zijn winkel Van de Wijnen zit hij pal tegenover de nieuwe horeca gelegenheid. Ook Jan-Paul Fros van Puur Koffie stond als buurman open voor deze nieuwe zaak. Samen met Bart Weusten, Annemiek Weusten-de Graaf, Wilma Fros en Margreet Hondebrink werden de schouders eronder gezet en na een flinke verbouwing konden de deuren begin november open.

Als naam voor de zaak werd gekozen voor Bilders, verwijzend naar de oprichter van de Oosterbeekse School. Bij de inrichting zijn in navolging van zijn schilderijen veel grijstinten gebruikt. Het proeflokaal is ingericht in huiselijke sfeer met Franse caféstoelen en zelfgemaakte tafels, een loungehoek met cocktailstoelen en poefjes en een stijlkamer, die geschikt is voor vergaderingen en bijeenkomsten.

,,Het is geen café en ook geen restaurant, maar er kan wel worden gegeten. We serveren een borrelplank, soep, salades, buffelburgers en plaattaart, allemaal biologisch en zelf gemaakt. Om de drie maanden wisselen we het aanbod", geeft Janwillem van de Lustgraaf aan. Er is keus uit verschillende wijnen en biersoorten, daarnaast wordt er slow-koffie geserveerd en vier soorten thee.

Natuurlijk is er in de zomer de mogelijkheid om buiten te zitten. ,,Het moet een soort pleintje worden, waardoor ook dit deel van de Weverstraat weer levendig wordt", aldus Van de Lustgraaf. Vijf van de initiatiefnemers hebben naast het proeflokaal gewoon een baan, alleen Annemiek Weusten-de Graaf heeft die van haar opgezegd en is nu het gezicht van Bilders.

Het proeflokaal is geopend op woensdag, donderdag en zondag van 11.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur.