• Google Streetview

Bilderberg verkoopt drie 'Renkumse' hotels aan Fletcher

WOLFHEZE Bilderberg heeft vier hotels verkocht aan Fletcher Hotels. Het gaat om Hotel de Buunderkamp in Wolfheze, Hotel Klein Zwitserland in Heelsum, Hotel Wolfheze en De Klepperman in Hoevelaken. Queens Bilderberg Nederland BV ('QBN') heeft daarvoor een voorwaardelijke koop- en verkoopovereenkomst getekend met Fletcher Hotels (Fletcher Hotel Exploitaties BV en Fletcher Hotel Vastgoed BV).

,,Deze transactie betekent voor QBN een volgende stap in de executie van het 5-jaren groeiplan waarbij het bedrijf focust op het optimaliseren van de samenstelling van haar hotelportefeuille, significante investeringen in de hotels, en het versterken van haar positie in de steden en specifieke conferentie en leisure hotels'', meldt een persbericht van de beide ketens.

BANEN BEHOUDEN Alex Barentsen, algemeen directeur Bilderberg zegt: ,,Met het aanbod van Fletcher Hotels om de vier genoemde hotels te kopen, heeft QBN een zeer geschikte koper gevonden waarbij de werkgelegenheid in de hotels behouden blijft. De verkoopopbrengst van de hotels blijft binnen QBN beschikbaar mogelijk ter verdere financiering van het ondernemingsplan, bijvoorbeeld voor verdere investeringen in de hotels of een mogelijke uitbreiding van bijvoorbeeld Hotel De Bilderberg."

ONTZETTEN TROTS Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels, is zeer verheugd met de aankoop van zowel het vastgoed als de exploitatie van de vier Bilderberg hotels. ,,De vier hotels sluiten naadloos aan bij de portefeuille van de inmiddels 88 Fletcher Hotels in Nederland. De prachtige hotels zijn met hun faciliteiten en de verschillende markten die zij bedienen een verrijking voor Fletcher. Ik ben er ontzettend trots op dat deze overname is gelukt en verwelkom de hotels en haar medewerkers bij de Fletcher Familie."

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke processen met de ondernemingsraad. QBN en Fletcher Hotels zijn voornemens de transactie op of voor 1 januari 2019 af te ronden.

Fletcher heeft in Doorwerth al Hotel-Restaurant Doortwerth-Arnhem en in Wageningen De Wageningsche Berg in bezit.