• Marco Vellinga

Beleef koffie bij Albert Heijn

Advertorial

OOSTERBEEK Albert Heijn in Oosterbeek is sinds vorige week woensdag een koffiemerk rijker. Koffiespecialist het Koffie BelevingsCentrum uit Velp is een samenwerking met AH aangegaan en biedt smaakvolle koffie voor liefhebbers en fijnproevers. Uniek in het land. Supermarktmanager Thijs de Bruijn: ,,We zijn de eerste vestiging die op deze manier samenwerkt met een lokale koffiespecialist. 

Het Koffie BelevingsCentrum is een koffiespecialist voor en door echte koffieliefhebbers, begint eigenaar Joost Jorritsma te vertellen. ,,Wij bieden lokale ambachtelijke vers gebrande koffie. Ons bedrijf biedt niet alleen  gebrande koffie van hoge kwaliteit uit eigen branderij, koffieliefhebbers kunnen bij ons ook terecht voor apparatuur, de bijbehorende accessoires, opleidingen en workshops. Daarnaast beschikken we over een eigen technische dienst."

SAMENWERKING

De Bruijn: ,,Wij juichen lokale en regionale samenwerking met bedrijven, die ons assortiment kwalitatief aanvullen, meer dan toe. Het Koffie BelevingsCentrum uit Velp is daar een voorbeeld van. Wij doen dit overigens niet alleen om AH in de picture te zetten. Ik zie dat breder. Door onderling samen te werken, het aanbod te vergroten en te verbeteren, is dat in het voordeel van onze klanten en andere ondernemers hier in de regio. Daar gaat het mij vooral om."

PAASBRUNCH]

De twee ondernemers troffen elkaar eigenlijk bij toeval. Jorritsma: ,,Tijdens een Paasbrunch in de AH in Oosterbeek verzorgden wij met ons Koffie BelevingsCentrum de koffie. Ik kwam in gesprek met Thijs, en daar is deze samenwerking uit voortgekomen." 

AANBOD

Hij licht de drie producten van het Koffie BelevingsCentrum in de AH toe: ,,De Milano. Dat is een klassieke Noord-Italiaanse koffiebonen melange. Perfect voor espresso en cappuccino. Of neem de Mugello, dat is een 100% arabica melange met boontjes uit  Brazilië, Ethiopië en Guatemala. Smaakvol met een licht fruitige afdronk." Topkoffie nummer drie is een 'Single Estate'. Het kenmerk: één ras, één oogst uit één land (in dit geval Guatemala).

,,Het is maar een klein deel van ons veel grotere aanbod", benadrukt de bevlogen 'koffieman' Jorritsma. ,,We verkopen de koffie als hele boontjes, je moet ze dus wel thuis nog malen."

PROEVEN

Ervaar zelf de unieke smaak van de drie soorten koffie en kom ze gratis proeven. Op zaterdag 14 oktober (tussen 11.00 en 18.00 uur) staat Jorritsma in de winkel, compleet met espressomachine en uiteraard het warme smaakvolle aanbod.

,,Waan je heel even in Italië en geniet", blikt hij alvast vooruit. De Bruijn: ,,Iedereen is meer dan welkom." 

Albert Heijn Oosterbeek. Pastoor Bruggemanlaan 1, Oosterbeek. Telefoon: 026-3333634. Koffie BelevingsCentrum. Hogeweg 1, Velp. Telefoon: 026-8200332.

Internet: www.ah.nl en www.kbc-arnhem.nl