• Joost Rietveld overhandigt de eerste Magic Boxen van Wageningen aan Burgermeester Geert van Rumund, Toine Timmermans, directeur Stichting Samen tegen Voedselverspilling en Gerhard de Ruiter van Wageningen University & Research.

    Too Good To Go
  • Jumbo Verberne

App tegen voedselverspilling gelanceerd in Wageningen

WAGENINGEN Burgemeester Geert van Rum was maandag een van de eersten in Wageningen die de Magic Boc, een voedselpakket van Too Good To Go, ontving. Deze app wil voedselverspilling tegengaan en maakt het vanaf maandag mogelijk om bij negen locaties in Wageningen overtollig eten op te halen. 

Het concept van de app is simpel: op een kaartje staan alle locaties die eten aanbieden. Dit eten, dat anders weggegooid zou worden, kan besteld en opgehaald worden bij de betreffende locaties. 

VERRASSING Wat er precies in het pakket zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. ,,Een win-winsituatie voor de partners, de klant en het milieu", zegt Joost Rietveld, Countrymanager Too Good To Go Nederland.

LOCATIES In Wageningen doen op dit moment negen bedrijven mee, waaronder Bakker Bart, Colors World Food en supermarkt Jumbo Verberne. ,,We gooien in Nederland per jaar zo'n 41 kilo aan voedingsmiddelen per persoon weg. Deels thuis en deels al voordat het bij de consument terechtgekomen is. Dat is enorm zonde. Wij willen bijdragen aan een oplossing en de supermarkt zijn waar geen eten weggegooid wordt", vertelt franchiser George Verberne van Jumbo. 

SAMENWERKING De app kondigde ook een samenwerking met Wageningen University & Research aan. Toine Timmermans, expert op het gebied van voedselverspilling: ,,De universiteit is verheugd om de lancering van Too Good To Go te gaan combineren met consumentenonderzoek om zowel inzicht te krijgen in het gebruik van de 'geredde' producten, als de verandering in bewustwording en gedrag rond voedselverspilling door het gebruik van de app."

ACTIEVE ROL Daarnaast gaat Too Good To Go een actieve rol spelen bij de stichting Samen tegen Voedselverspilling.