• Thijs, Tieme en Maaike bij de Vita Veraschool (KBS De Keijenberg)

    Thijs Aardema

'Jongeren belangrijk voor toekomst Renkum'

RENKUM Inwoners van Renkum, Thijs Aardema, Maaike Lourens en hun zoontje, vallen onder de categorie 'jong gezin'. Hoog en Laag legde de kersverse vader en moeder de stelling voor. Hoe kijken zij aan tegen het Renkumse woningaanbod? De stelling: Er moet veel meer woningbouw voor starters komen

Maaike: ,,Wij zijn het volledig met deze stelling eens. Wij en veel van onze leeftijdsgenoten voelen ons bijna gedwongen om buiten de gemeente naar geschikte woonruimte te kijken. Een ruim aanbod is hier niet. Dit terwijl veel jonge mensen hier graag willen blijven wonen."

Thijs: ,,We missen een goede visie en vooral betere communicatie over woningbouw in de dorpen. Neem de schoolgebouwen aan de Bram Streeflandweg. Iedereen weet dat deze binnen relatief korte tijd zullen verdwijnen. Een prima plek voor nieuwe plannen. En zo zijn er meer voorbeelden binnen de dorpsgrenzen."

Maaike: ,,Wij denken dat gemeente Renkum kan leren van omliggende gemeenten, waar al in vroegtijdig stadium over nieuwbouwplannen (voor starters) wordt gecommuniceerd. Zo ontstaat er al vroeg animo onder jonge inwoners in een mogelijke woonplek of trek je jonge mensen aan die hier graag willen komen wonen. Dat die er zijn, weten we zeker."

TOEKOMST Esmee Streefkerk uit Renkum, 17 lentes jong, heeft ook over de stelling nagedacht en wil er graag op reageren: ,,Ik denk dat de jongeren van mijn generatie zeer belangrijk zijn voor de toekomst van gemeente Renkum. Om onze gemeente levendig en aantrekkelijk te houden is het van belang om deze generatie te onderhouden. Ik vind het daarom belangrijk dat er goede voorzieningen zijn die ervoor zorgen dat deze generatie zich thuis voelt in de gemeente Renkum, bijvoorbeeld door goede starterswoningen, zowel huur als betaalbare koopwoningen. Daardoor stijgt de kans dat jongeren en jonge gezinnen hier blijven wonen."

Benieuwd hoe de Renkumse politieke partijen hierover denken? Lees dan de papieren editie van Hoog en Laag.