• Van links naar rechts, Margo (#6) Rani (#2) Romy (#4) Mark (#1) Sven (#3) Melissa (#5)

    Sven Menschel

Connect Wageningen heeft kandidatenlijst samengesteld

WAGENINGEN Connect Wageningen, de lokale politieke partij door nieuwe en jonge Wageningers is er met zijn zes lijsttrekkers klaar voor. De partij is er in geslaagd ook de resterende 44 plekken op de lijst te vullen en om als enige partij in Wageningen het totaal op 50 te krijgen. Lijsttrekker Mark Reijerman en vicevoorzitter Romy Stijsiger, nummer 4 op de lijst, hebben hun ogen gericht op 21 maart, maar zijn enthousiast over wat Connect Wageningen is geworden tot wat ze nu is. ,,Het is ongelooflijk hoe een idee van een laagdrempelig, jong en democratisch platform voor politiek zich heeft weten te vormen tot een echte partij."

De nummer twee van de kandidatenlijst is de 24-jarige Rani Temmink. Ze is alumna MSc. internationale ontwikkelingsstudies en heeft als dochter van een diplomaten gezin veel ervaring met internationalisatie en integratie. Op nummer drie staat de achttienjarige Sven Alkemade. Hij groeide op in Rhenen, volgde zijn VWO in Veenendaal en is volgens de partij door zijn werk in de jongerenraad Rhenen bekend met de mogelijkheden van de regio en de positie van Wageningen. De nummer vier op de lijst is Romy Stijsiger (25 jaar). Ze studeerde land en watermanagement en heeft Micronesië vertegenwoordigd bij de VN klimaatconferentie in Bonn. De nummer vijf is de achttienjarige Melissa van der Lingen. Als eerstejaars heeft het afgelopen half jaar dagelijks tussen Ede en Wageningen gereisd door het grote kamertekort. Als ervaringsdeskundige heeft zij dan ook uitgebreid contact gehad met de busmaatschappijen om een heldere visie te krijgen hoe wij het OV kunnen verbeteren. Margo van Ekeren (21 jaar) sluit de top 6 af. Zij heeft zich jaren ingezet als bestuurslid van de homo-vereniging Shout en als bosbouwer wil zij Wageningen duurzaam en groen houden.

Daarnaast zijn er verschillende bekende lijstduwers die hun naam hebben verbonden aan Connect Wageningen. Voorbeelden zijn Giulia homs (voorzitter S.A.W.), Aernoud van Kerkhoven (misdienaar katholieke kerk) en Mahan Eslami (food for culture).