• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Zwaarbevochten 'Doorwerthse' zege DKOD

DOORWERTH Voor DKOD was de opdracht voorafgaand aan het duel met Achilles (A) meer dan duidelijk: 'Geen punten verliezen'. Natuurlijk zal dat veelal de opdracht moeten zijn, maar omdat de concurrenten in de strijd om de titel in de 3e Klasse D, Keizer Karel en Midlandia, dat eerder op de dag al wel deden, zou er bij het behalen van de volle winst goede zaken worden gedaan. Hoewel moeizaam, werd aan de opdracht voldaan. Bij rust keek de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems nog tegen een 5-6 achterstand aan, maar na rust werd er orde op zaken gesteld. Langzaam maar zeker sloop de Oranje-Zwarte formatie dichterbij, om in de spannende slotfase beslissend toe te slaan. Het werd uiteindelijk: 14-12.

Dick Martens

Lachende gezichten dan ook na afloop. Bij spelers en supporters, waarvan de meesten toch wat verder hadden moeten reizen om het 'thuisduel' te kunnen bijwonen. Omdat de eigenlijke thuisbasis, MFC Doelum, door een activiteit van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, niet beschikbaar was, werd er uitgeweken naar Sporthal Doorwerth.

INHAALRACE 'Scherpte, vanaf de eerste minuut', was een van de opdrachten die Jochems zijn ploeg nogmaals had meegegeven. Dat was de afgelopen wedstrijden het manco. Te vaak werd er al direct tegen een ruime achterstand aangekeken en werd het weer een inhaalrace, om er toch nog een positief resultaat uit te slepen. Jochems nam zelf het voortouw, door zijn ploeg bij de eerste de beste aanval op voorsprong te zetten. Toch stond er even later een 1-3 achterstand op het scorebord.  Maar in tegenstelling tot eerdere duels werd die marge niet echt groter. Maar vooral voor rust slaagde de thuisploeg er ook niet in om daadwerkelijk op voorsprong te komen. Hoewel het veldspel beter was dan dat van de gasten uit Almelo, er voldoende kansen werden gecreëerd, was het benutten ervan toch weer het grote manco.

GROTE AFSTAND Na rust, met Gertilde Hooijer en Roy Aarns in de ploeg voor Eva van den Berg en Ruben Isarin probeerde Jochems 'de aanval' nog wat extra impulsen te geven. Nadat eerst Achilles de voorsprong verhoogde naar 5-7 sloop DKOD gaandeweg het duel dichterbij. Opvallend was daarbij dat treffers van grote afstand het verschil maakten. Vooral de vizieren van Derk-Jan Hooijer en Stefan Vorage stonden daarbij op scherp. Voor het eerst, met nog een kwartier te spelen, smaakte Jochems formatie het zoet van een voorsprong (10-9). Voor de coach van Achilles het sein om te vluchten in een time-out. Jochems benutte die, door zijn ploeg op te peppen voor de ongetwijfeld hectische slotfase. ,,Nu doordrukken, nu moeten wij het verschil gaan maken. Dit is het moment", waren zijn aanwijzingen. Na eerst nog de gelijkmaker te moeten incasseren (10-10), werden 'de opdrachten' uiteindelijk omgezet in de volle winst (14-12). Opluchting en vreugde streden na afloop dan ook om voorrang bij spelers en supporters.

VLOER ,,Zwaarbevochten", aldus Jochems na afloop. ,,Maar superbelangrijke punten, zeker omdat de concurrentie punten heeft laten liggen. Met dank ook aan Bart de Wild, de sporthalbeheerder. Hij heeft de vloer speciaal voor onze wedstrijd nog eens extra geprepareerd en gereinigd. Daar hadden we zeker profijt van. De vloer hier in Doorwerth is sowieso fijner dan in Doelum. Hij is wat stroever, dat komt ons spel ten goede. Natuurlijk zijn we ook over Doelum tevreden, dat ademt sport, maar daar wordt de vloer ook voor andere doeleinden, zoals nu door de carnavalsvereniging, gebruikt."

BEWEGING Over het spel van zijn ploeg was Jochems wel tevreden. ,,Natuurlijk wil je dat je een dergelijke wedstrijd eerder beslist, omdat je daar ook de kansen voor had, maar onze spelopvatting en inzet vergoedde veel. Ook het veldspel was bij vlagen prima. Door snelle aanvallen en veel beweging maakten we het Achilles, dat toch een stugge ploeg is, voldoende lastig om uiteindelijk de winst te pakken."

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems en Stefan Vorage 4, Mariëlle Jansen en Derk-Jan Hooijer 2, Gertilde Hooijer en Roy Aarns 1.