• WVV Wageningen won in eigen huis met 2-1 van het bezoekende EMM uit Randwijk. Okko Kruyssen (rechts op archieffoto) zorgde voor de gelijkmaker.

    Dick Martens

WVV Wageningen verslaat ook EMM

WAGENINGEN WVV Wageningen heeft na een spannende wedstrijd laagvlieger EMM Randwijk verslagen. Op De Zoom werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Mark van Wijk die daarmee in 2019 en in de strijd om de tweede periodetitel ongeslagen blijft.
 

AFSTANDSCHOT Onder perfecte weersomstandigheden speelde Wageningen een moeizame eerste helft tegen de opponent uit Randwijk. De anders zo trefzekere Sonny Navest schoot na tien minuten een strafschop op de lat, waarna EMM niet veel later op voorsprong kwam. Dankzij de uitstekend spelende doelman Roy Rijsemus bleef Wageningen in de wedstrijd en kwam het voor rust via een schot van afstand van de attente Okko Kruyssen weer langszij: 1-1. In de tweede helft kreeg de thuisploeg meer controle over de wedstrijd en viel ook de vorig week viermaal scorende Brian Steensma weer in. Na een schitterende aanval over zes schijven bracht Patrick Kneepkens Wageningen op voorsprong. In een boeiende slotfase bleef de thuisploeg overeind en kon het met de 2-1 zege de tweede driepunter van het nieuwe jaar noteren.

SPANNEND Trainer Mark van Wijk: ,,Het was een zeer spannende wedstrijd, die wij uiteindelijk op basis van de tweede helft niet onverdiend gewonnen hebben. In de eerste helft stonden wij organisatorisch niet goed en was het aan doelman Rijsemus te danken dat we nog in de wedstrijd zaten. Na rust hebben we het duel met veel strijd en passie naar ons toegetrokken. Geen goede wedstrijd, wel een belangrijke en daardoor goede overwinning."

Op zaterdag 9 maart vervolgt Wageningen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wodanseck