• Dick Martens

WVV Wageningen in tweede helft langs Wodanseck

WAGENINGEN WVV Wageningen heeft dinsdagavond hekkensluiter Wodanseck met 2-0 verslagen. De inhaalwedstrijd werd in de tweede helft beslist door doelpunten van de invallers Michael Doornenburg en Rafael Rasogiron. Ondanks de zege blijft Wageningen zevende, wel blijft de ploeg van de vertrekkende trainer Mark van Wijk met negen punten uit vier duels kanshebber in de strijd om de tweede periodetitel. 

GOED OVERLEG Eigenlijk stond het competitieduel voor anderhalve week geleden op het programma, maar op die zaterdag kon Wodanseck geen elftal op de been brengen. In goed overleg besloten beide clubs de wedstrijd naar dinsdagavond te verplaatsen, waardoor Wageningen drie dagen na de teleurstellende 4-0 nederlaag bij Ede/Victoria alweer kans op revanche kreeg. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd van Wodanseck afgelast, waardoor de ploeg van de eveneens vertrekkende trainer Mart Gerrist al meer dan een maand geen wedstrijd had gespeeld.
 

KANSEN In de eerste helft hadden de bezoekers uit Wolfheze de beste kansen, maar de uitstekende doelman Roy Rijsemus wist clubtopscorer Thom van Dijk meerdere keer van scoren af te houden en kreeg bij een poging van Sjonnie van den Ham hulp van de lat. Direct in de tweede helft schoot Bartel Bennink namens de bezoekers op de lat en kwam het conditioneel sterkere Wageningen steeds beter in de wedstrijd. Na een klein kwartier in de tweede helft kwam de thuisploeg via een doelpunt van invaller Michael Doornenburg op voorsprong. Wodanseck probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te scoren, maar het was uiteindelijk Rafael Rasogiron die de wedstrijd in de slotfase definitief besliste: 2-0. De Spaanse invaller debuteerde in de Wageningse hoofdmacht en zag eerder al een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden.MEER VERDIEND De winnende trainer Mark van Wijk: ,,Op basis van de tweede helft hebben wij verdiend gewonnen, in de rust hebben we het wat anders neergezet en dat pakte goed uit. Mooi dat de twee invallers hebben gescoord, de ontlading bij Rafael na zijn treffer was prachtig om te zien! Prima dat wij nu tweede staan in de periodetitel, maar wij rekenen ons absoluut nog niet rijk". Trainer Mart Gerrist van Wodanseck zag lichtpuntjes: ,,Wij hebben vandaag absoluut meer verdiend. De groep heeft vandaag een geweldige instelling getoond en in de eerste helft hadden wij de wedstrijd echt moeten beslissen. Uiteraard hebben we in de tweede helft geprobeerd gelijk te maken waardoor we achterin ruimte weg moesten geven. Grote tegenvaller is de knieblessure van Jarno Toebes waardoor hij in de eerste helft uitviel". Zaterdag speelt Wodanseck een uitwedstrijd tegen Ede/Victoria, WVV Wageningen is komend weekend vrij.