• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Wvv Wageningen opnieuw sterkste in derby

WAGENINGEN  Terwijl veel voetballers hun shirt dit weekend konden verruilen voor de boerenkiel zat dat er voor hun collega's van Wvv Wageningen en GVC niet in. Zij moesten 'gewoon' aantreden. En dat deden ze ook nog eens tegen elkaar. Beide clubs komen uit in de 4e Klasse H van het Disrtrict West 1. Daar waar carnaval zeker niet met een hoofdletter wordt geschreven.  De 'Wageningse derby' werd gespeeld op de thuisbasis van Wvv Wageningen, Sportpark De Zoom, en was bij vlagen een alleraardigst duel, waarbij uiteindelijk Wageningen als de terechte winnaar uit de strijd kwam. Na een ruststand van 3-1, eindigde de sportieve derby uiteindelijk in 4-1.

 

Dick Martens

 

GVC lijkt voor Wvv Wageningen het juiste medicijn om aan de broodnodige driepunters te komen. Het was voor de ploeg van trainer John van Dijk pas de tweede zege van dit seizoen. De eerst werd bijgeschreven in het openingsduel, met toen ook GVC als tegenstander. Op Sportpark de Bongerd werd het destijds 0-5.

 

VEERTIGERS Beide ploegen begonnen risicoloos en door de nodige absenties, gemarkeerd aan het duel. Beide trainers moesten om hun opstelling compleet en op sterkte te krijgen teruggrijpen op 'een veertiger', die ook nog aan elkaar gekoppeld werden. Zo organiseerde Etiënne Jansen (46) opnieuw de Wageningse defensie en moest zijn directe tegenstander, Imre Overeem (40) zorgen voor de doelpuntenproductie van het internationale studenten gezelschap. In de openingsfase kwamen de routiniers nog niet echt 'aan de bal', omdat beide ploegen elkaar veelal op het middenveld aftastten. Na een kwartier kwam het duel wat meer op gang en kregen beide ploegen wat schietkansen, maar doelpunten leverde dat vooralsnog niet op. Maar na een klein half uur spelen kwam de thuisclub op de op dat moment verdiende voorsprong. Het was Alex Baldwin die attent reageerde op een splijtende dieptepass (1-0). Maar even onverwacht en snel kwam GVC langszij. Nu was Douwe de Vries het juichend middelpunt (1-1). Terwijl de gasten nog nagenoten van de gelijkmaker, was het Wageningen-aanvaller Sonny Navest die optimaal profiteerde van het gebrek aan concentratie en 'zijn' ploeg weer op voorsprong bracht (2-1). En vlak voor rust was het opnieuw Baldwin die met zijn tweede en Wageningens derde treffer het duel eigenlijk al besliste (3-1).

 

 

WINNAARSMENTALITEIT Na rust probeerde GVC het tij, met een surplus aan inzet, nog wel te keren, maar de verdediging onder leiding van routinier Jansen gaf geen krimp. Zijn 'tegenspeler' Overeem bleef veelal een roepende in de 'GVC-woestijn' en werd na ruim een uur spelen door zijn trainer, Ruben Guykens, naar de kant gehaald. De winnaarsmentaliteit, die de GVC-routinier zo kenmerkt, kwam duidelijk boven. Zichtbaar ontevreden nam hij op de bank plaats, om vervolgens lijdzaam te moeten toezien dat de aanvallende intenties van zijn ploeggenoten veelal strandden in de handen van de prima keepende jeugdige Wageningen-doelman Demi van den Hurk. In de slotfase bepaalde Navest met ook zij tweede treffer de eindstand op 4-1.

 

 

WEDSTRIJDANALYSE Na het laatste fluitsignaal zochten 'de veertigers' elkaar direct op. De felicitaties van Overeem aan Jansen waren oprecht. Wat volgde was een minutenlange wedstrijdanalyse waar menig jeugdige voetballer nog heel wat van zou kunnen opsteken. ,,Allereerst is het natuurlijk een noodgreep dat wij beiden nog steeds in de opstelling voorkomen." Maar zowel Jansen en Overeem zijn liefhebbers en willen eigenlijk gewoon in lengte van dagen nog wekelijks binnen de lijnen komen. ,,Dat blijft het mooiste wat er is", klinkt het in koor.Beiden waren het er over eens, dat er op de overwinning niets was af te dingen, maar verbaasden zich erover welke rol zij nog steeds moesten blijven spelen. ,,Ik ben nog steeds hartstikke druk met coachen en vooral om te benadrukken dat de jongens de rust moeten bewaren. Jammer, want zeker vandaag speelden we met een echt 'voetballend' middenveld en twee prima bewegende spitsen. Dat betaalde zich ook wel uit, maar kostte toch het nodige 'praatwerk'."

 

 

BALEN Overeem had andere problemen. ,,Ik sta in de spits omdat ik doelgericht ben, maar ook een bal vast kan houden. Daarom moeten de jongens mij meer zoeken en niet bestoken met lange ballen of te lang wachten voor zij mij daadwerkelijk zoeken. Na rust ging het wat beter en werden we ook gevaarlijker en daarom baalde ik er ook van dat ik werd gewisseld. Ik had zeker nog van waarde kunnen zijn en met een spits erbij hadden we het Wageningen nog wel lastig kunnen maken. Maar het mocht helaas niet meer zo zijn."

 

Maar al snel was de boosheid ook weer over en bleven Jansen en Overeem nog lang en geanimeerd 'in gesprek'. Het was een mooi gezicht. Terwijl iedereen de warme kantine al had opgezocht, slofte het tweetal op het verlaten kunstgrasveld naar de douches, de armen om elkaar schouders, met nog steeds 'de uit de hand gelopen hobby': voetbal als hoofdonderwerp. Al viel ook het woord 'biertje' nog stiekem.