• De start van de 5 kilometer, met onder nummer 70 de 6-jarige Celine Struijvé. De jonge Doorwerthse was met afstand de snelste 'dame'.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • De winnaar van de 1 kilometer Quinn Plasier.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Het erepodium van de 1 kilometer. Op nummer1: Quinn Plasier, nummer 2: Emile Struijvé en nummer drie: Niek Gubbels.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • De winnaar van de 5 kilomter: Dennis van Doornik.

  Dick Martens
 • De snelste 'dame' op de 5 kilometer was met afstand de 6-jarige Celine Struijvé.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Elke deelnemer kreeg na de fish een goedgevulde 'goodiebag', met als opschrift 'Je bent een kanjer'.

  Dick Martens

WodanRun krijgt steeds meer naam en faam

WOLFHEZE De voetbalvereniging Wodanseck besloot vorig jaar naast het voetbal ook te gaan bezighouden met hardlopen. De club kon wel wat meer leden en belangstelling gebruiken en het idee om dat in de vorm van een nieuwe loot binnen de club te gaan doen was geboren. Het werd de WodanRun, met start en finish 'in de voortuin' van het clubhuis van de voetbalvereniging. En dat het initiatief werd gewaardeerd bleek al direct. Ruim 150 deelnemers maakten de eerste editie al tot een mooi succes. De initiatiefnemers, Wodanseck voorzitter Peter Paul Cornielje en secretaris Edwin Mulder, besloten met in hun kielzog een groeiend aantal vrijwilligers, ook te gaan voor de tweede editie. Die stond op zondag, eerste Pinksterdag op het programma.

Dick Martens

,,We hebben, gezien het succes en het enthousiasme van de deelnemers aan de eerste editie, zeker besloten om ons initiatief voort te zetten", aldus Wodanseck-voorzitter Peter Paul Cornielje. ,,Er waren al 180 voorinschrijvingen en vanmiddag kwamen daar nog ruim 20 deelnemers bij en dat ondanks het feit, dat er met de Pinksterdagen mensen eropuit trekken. Desalniettemin ben ik dik tevreden. We krijgen veel leuke reacties, over het parcours en over de organisatie. Velen zien het als een mooi familieloopje."

FAMILIE Dat doet zeker de familie Struijvé uit Doorwerth. Zowel vader Edward, almede moeder Jacqueline Hekman en hun beide kinderen Emile en Celine, waarvan de 6-jarige Celine, ondanks haar leeftijd al naam heeft gemaakt in de atletiekwereld, omdat ze al een aantal bijzondere prestaties op haar naam heeft. ,,Ja, dat klopt", aldus haar trotse vader. ,,Ze presteerde onlangs in Oosterbeek, bij de Stuwwalloop al prima. Ze deed daar mee aan de Stuwwalloop en werd 'gewoon' in het veld met volwassenen, derde. Maar kort achter de winnares." Het gesprek moet even worden afgebroken, want 'vader' gaat met zijn zoontje de 1 kilometer lopen.

IN DE KRANT Na ruim vier minuten zijn beiden alweer gefinisht. Emile is achter de ongenaakbare Quinn Plasier tweede geworden, maar bleef Niek Gubbels wel voor. Het winnende drietal is zicht- en hoorbaar blij met hun podiumplaatsen, maar dat zijn zeker ook hun ouders. 'High-five's, omhelzingen en een verfrissend drankje zijn hun eerste beloningen, om even later ook nog een medaille, een goed gevulde 'goodiebag' en een fraai aandenken in ontvangst te mogen nemen. De kleine Niek, die als derde eindigde, deed ook nog even wat aan zijn pr. ,,Ik kom nu zeker wel in de krant, hè?", informeerde hij. Met de mededeling, dat er zeker een artikel op de website van Hoog en Laag, compleet met de podiumfoto, zou gaan verschijnen, stelde hij zich meer dan tevreden. Voor Emile Struijvé en zijn vader bleef het niet bij het lopen van de 1 kilometer. Beiden stonden ook aan de start van de 2,5 kilometer. Ook bij deze afstand was er eenzelfde podiumplek voor 'de zoon'.

GING LEKKER Inmiddels waren ook de 5- en 10 kilometerlopers vertrokken richting de Reijerscamp, om via Planken Wambuis en de Ginkelse Heide, weer terug te keren naar de Duitsekampweg. Daaronder ook de kittige Celine Struijvé, vergezeld door haar moeder. Samen liepen zij de 5 kilometer, al beperkte 'samen' zich tot de eerste meters. Moeder zag haar dochter direct bij haar 'weg demarreren', om haar pas veel later bij de finish weer terug te zien. Het kleine talentje moest, met een tijd van 23.10 minuten, uiteindelijk alleen een drietal volwassen mannen voor laten gaan. Maar ze was met afstand de beste 'dame'. ,,Het ging wel lekker", was haar korte maar heldere commentaar.  ,,Ik ga even kijken waar mama blijft." Haar trotse vader was, getooid met een mooie glimlach, was wat spraakzamer. ,,Het was wel zwaar op het eind, maar ze heeft het geweldig gedaan. Ze doet het fantastisch. Ik ben begonnen om met mijn zoontje te gaan lopen. Hij heeft wat concentratieproblemen en lopen is dan wat makkelijker dan hockey of voetbal. Daar zijn we op zijn vijfde mee begonnen en toen mijn dochter drie jaar was is ze ook mee gaan lopen. We zijn wat gezinsloopjes gaan doen. Toen Celine vijf was liep ze al van ons weg. Ze heeft een enorm duurvermogen. We trainen nog niet echt. Lopen bij ons in de buurt, maar soms wandelen we ook gewoon. Het gaat echt niet onder dwang, maar als ze bij een wedstrijd aan de start staat wil ze het zo goed mogelijk doen en wil ze winnen. Maar we willen het vooral leuk te houden."

KILLER Toch maakt het feit, dat de kleine Celine al veel wint, de keuze richting het meer serieuzer aanpakken steeds realistischer. ,,Je zit er inmiddels zo ver in, dat ook de clubs al aan haar beginnen te trekken, terwijl het zo onschuldig begon. Je gaat het richting de wedstrijden wat serieuzer aanpakken. Dat beging 's ochtends al met het klaarleggen van de schoenen, op tijd richting de wedstrijd, inlopen en haar spieren rekken. Het lijkt professioneel, maar ze moet ook lekker een meisje van zes zijn. Dat gebeurt ook wel. Thuis speelt ze met haar vriendinnetjes ook met haar poppen, maar zodra ze gaat hardlopen verandert ze in 'een killer'. We waken er zeker voor, dat het wel leuk moet blijven. Maar ze geniet echt van het lopen. We gaan zien hoe ze zich verder gaat ontwikkelen."

Voor meer uitslagen: www.wodanrun.nl