• Dick Martens/BDU

Winnend Duno maakt het onnodig spannend

DOORWERTH In Flevoland heeft Duno een belangrijke stap richting de nacompetitie gezet. De ploeg van trainer Gerrit-Jan Barten versloeg Lelystad '67 in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-3. Door deze knappe overwinning blijft de als vijfde geklasseerde ploeg uit Doorwerth op twee fronten in de race om een plek in de nacompetitie voor de felbegeerde promotie naar de eerste klasse.

 

 

VELDOVERWICHT Zonder de geschorste Niels Ploeg was Duno in Lelystad het grootste deel van de wedstrijd heer en meester. Halverwege de eerste helft werd het veldoverwicht door de talentvolle Jesse Korn ook in de score uitgedrukt. Na een 0-1 ruststand leek Duno de wedstrijd in het eerste kwartier van de tweede helft definitief te beslissen. De als rechtermiddenvelder geposteerde Jeremy Overbeek Bloem bewees tot twee keer toe zijn meerwaarde: 0-3. Geheel onnodig liet Duno Lelystad'67 weer tot 2-3 terug komen en werd de slotfase van het duel, net zoals de afgelopen wedstrijden, weer erg spannend. Tien minuten voor tijd maakte Yorick Bexkens zijn rentree in de hoofdmacht van Duno.

 

 

Zaterdag speelt Duno thuis tegen koploper De Merino's.

 

Foto: Duno trainer Gert-Jan Barten (links, op archieffoto) zag zijn ploeg op bezoek bij Lelystad '67 in de slotfase, bij een 0-3 voorsprong, nog in de problemen komen. Maar uiteindelijk werd er toch met 2-3 gewonnen en gingen de drie punten mee naar Doorwerth.