• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Wethouder Jasper Verstand opent volleyballend 'Renkumse' Sportweek

OOSTERBEEK Op de Oosterbeekse Bilderberg was het zaterdagmorgen een drukte van belang. Zowel het nieuwe hockey- alsook het voetbalseizoen is inmiddels weer van start gegaan. Dat betekent dat veel jeugdige sportievelingen weer actief bezig zijn, met ook hun weer fanatiek meelevende ouders langs de lijn. Toch wordt er volgens velen nog te weinig gesport in Nederland. De gemeente Renkum is daarop geen uitzondering. De Nationale Sportweek is daarom een mooi initiatief voor jong- en oud om kennis te maken met sport en een sportvereniging. De 'Renkumse' Sportweek werd geopend door wethouder Jasper Verstand. Hij gaf al direct het goede voorbeeld door dat volleyballend te doen op de beach-accommodatie van volleybalvereniging NUOVO.

 

Dick Martens

 

Bij een politicus die waar dan ook een openingshandeling verricht hoort een speech. Ook Verstand was daarop geen uitzondering, maar ook nu schuwde hij de sportiviteit niet. Terwijl de hemelsluizen nog volop geopend waren en de zijn toehoorders de beschutting van de overkapping naast de beachvolleybalvelden zochten, stapte de wethouder kordaat 'naar buiten'.

 

 

TRAININGSPAK ,,Natuurlijk denk je bij beachvolleybal allereerst aan de zon, maar helaas is dat hier in Nederland nu eenmaal geen garantie. Maar toch ben ik blij dat ik hier op deze prachtige locatie de 'Renkumse' Sportweek, onderdeel uitmakend van de Nationale Sportweek, mag openen. En jullie hebben daarbij de primeur, dat ik voor het eerst in mijn trainingspak naar het werk ben gekomen. Uiteraard ben ik en natuurlijk ook het Sport- en Beweegteam Renkum, vertegenwoordigd door de buurtsportcoaches Tanja Dijkstra en Hans Kap, blij dat jullie ons hier op deze schitterende plek de gelegenheid hebben geboden om de opening te verrichten."

 

 

UNIEK SPORTEN Verstand stipte ook nog even aan dat 'de Gemeente' steeds meer de verbinding zoekt en maakt met speciale groepen. ,,De gemeente Renkum wil als onderdeel van Uniek Sporten iedereen met een beperking ook aan het bewegen krijgen. Natuurlijk omdat sporten niet alleen goed is voor de gezondheid, maar het ook gewoon gezellig en leuk is om te doen. Gezellig en leuk zijn zeker ook hier, bij NUOVO, onderdelen die hoog scoren en is daarom een mooi voorbeeld voor 'heel sportend Renkum'." Lovende woorden die NUOVO-voorzitter Henk Hesseling als muziek in de oren klonk. ,,Wij als vereniging vinden het leuk, maar zeker ook een eer dat jullie onze accommodatie hebben uitgekozen om de Sportweek te openen. Ook wij vinden het belangrijk dat er in de gemeente Renkum veel en door velen gesport wordt. Natuurlijk hopen wij dan dat het bij NUOVO gaat gebeuren."

 

 

GEMEENTELIJK DUO Daarmee werd het 'officiële' gedeelte afgesloten en volgde de echte (lees: sportieve) opening. Verstand ontdeed zich van zijn trainingspak en schoenen om samen met buurtsportcoach Hans Kap de sportieve strijd aan te gaan binden met het NUOVO-duo Minco en Axel Snijders. Hoewel het even wennen was, leerde het 'gemeentelijke duo' sneller dan hun tegenstanders hadden verwacht. Hoewel de winst er (nog) niet inzat, oogsten Verstand en Kap alom waardering. Toch was de wethouder nog niet helemaal tevreden over zijn eigen sportieve prestaties. Het ontlokte hem de uitspraak: ,,Ik hoop dat het bij de aanstaande verkiezingen toch wat beter gaat."

 

 

TENNIS Naast het volleybalduel werd er 'in het zand' nog een sportieve uitdaging aangegaan. Op het veld naast de volleyballers werd er getennist. Het duo Tanja Dijkstra en Harry Poken (NUOVO), met als tegenstanders Kees Pieters en Henk van Loenen (beiden NUOVO). Ook daar werd een mooie en sportieve strijd geleverd en het bewijs geleverd dat dat ook 'gewoon' kan bij NUOVO en tijdens de Nationale Sportweek.

 

 

INFO De 'Renkumse'  Sportweek met tal van sportieve mogelijkheden is van 9 t/m 17 september. Voor meer informatie en het complete programma: www.renkum.nl/sportweek of neem contact op met buurtsportcoach Tanja Dijkstra op (06) 27359333 of mail: t.dijkstra@renkum.nl