• WAVV verloor op tweede Pasdag met 4-2 van het bezoekende Tubantia. Voor de Wageningers scoorde MIke Molenaar (op archieffoto) de 1-1.

    Dick Martens

WAVV in zwaar weer na matig paasweekend

WAGENINGEN Voor WAVV was het paasweekend van cruciaal belang. Voor de ploeg van trainer Ronald Lieftink stonden er twee thuiswedstrijden op het programma. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur dienden twee ploegen bestreden te worden, die op de ranglijst vochten voor lijfsbehoud in de 1e Klasse E. Zaterdag was dat BWO en op tweede Paasdag kwam Tubantia naar Wageningen. De doelstelling is dan duidelijk: twee overwinningen. Maar de doelstelling moest na het 1-1 gelijkspel tegen BWO al worden bijgesteld. Maar na de 4-2 nederlaag tegen Tubantia 'schaarden' de Wageningers zich ook in de categorie 'degradatiekandidaten'.

Dick Martens

RENTREE In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar na 25 minuten kwamen de gasten op een 1-0 voorsprong. De treffer kwam vanaf de strafschopstip. Nog voor rust was het Mike Molenaar die met zijn gelijkmaker weer hoop in de Wageningse harten bracht. De 1-1 was ook de stand bij rust. Maar in het tweede bedrijf gong het vervolgens flink mis voor de thuisclub. Eerst werd het elftal van trainer Lieftink gereduceerd tot een tiental, omdat Melchior Onderstal nadat hij al geel op zak had even later nogmaals een gele prent voorgehouden kreeg. Ondertussen was Tubantia ook nog op voorsprong gekomen (1-2). Die tegenslagen kwam de thuisclub niet meer te boven. De gasten uit Hengelo liepen uit naar 1-2. WAVV stribbelde door Niek van Ginkel, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, nog wel wat tegen (2-3), maar in de slotfase volgde alsnog de definitieve nekslag.

Door het puntenverlies zakte WAVV naar de 11e plaats. De stand in 'de gevarenzone' is nu:

11. WAVV (23-24)

12. Tubantia (22-23)

13. De Zweef (22-20)

14. BWO (22-19)