• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

WAVV wint Oliebollen Cup en haalt Dik Peters van Ton als nieuwe trainer binnen

WAGENINGEN Ook in Wageningen worden tradities veelal in stand gehouden. Dat is zeker bij WAVV het geval, want daar vond, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie en dat alweer voor de 27e keer, de strijd om de Oliebollen Cup plaats. Met buurman ONA '53 als tegenstander, werd er 'fel' gestreden om de prestigieuze hoofdprijs. Die ging uiteindelijk naar de organiserende vereniging. Na een 2-2 eindstand moest de beslissing vanaf de strafschopstip komen. WAVV faalde nimmer, terwijl ONA '53 doelman Dennis van Meerten niet wist te passeren. Na de uitreiking van de Cup, maakte WAVV voorzitter Jan Laurens ook nog bekend, dat Dik Peters van Ton met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer wordt en dat er pogingen in het werk gesteld gaan worden om volgend seizoen te kunnen starten met een 'zaterdag-één-team'.

Dick Martens

De coryfeeën van weleer van zowel ONA '53 als WAVV hadden er duidelijk in, getuige de felheid waarmee voor elke meter gras werd 'gestreden'. Natuurlijk wil je niet verliezen en zeker niet van de buurman. Het tempo lag weliswaar, maar zeker begrijpelijk, niet zo bijster hoog, maar toch konden de toeschouwers bij tijd en wijle toch genieten van technische hoogstandjes. Maar ook werd er af en toe gelachen, als er spelers waren die bewegingen wilden uitvoeren, die in hun glorietijden als vanzelfsprekend waren, maar 'wat jaartjes' later toch wat minder geolied.

KANONSKOGEL Voor rust werd er niet gescoord, maar na rust was dat wel degelijk het geval. Na rust was het ONA '53, met onder andere Peter Wisgerhof, Vincent Bor, Marco Ruisch, Stef van der Sluis, Carlo Leander, Rezah Banzadir en Michel Meinen in de gelederen, dat door van der Sluis de leiding nam (0-1). Lang kon er echter niet van de voorsprong worden genoten, want de thuisclub, die onder andere Angelo van Zwam, Henk Welgraven, Ed Dolfijn, Chris van de Peppel, Dennis Vacquier Droop, Ton Bongers en Amir Benzadeh, binnen de lijnen bracht, kwam door en fraaie treffer van Vacquier Droop weer langszij (1-1). Vlak voor tijd leek de benutte strafschop van Marco Ruisch, ONA '53 de Cup te gaan bezorgen, maar daar dacht Amir Banzadeh 'even' wat anders over. Hij was die met het absolute hoogtepunt van het duel beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Een afgeslagen hoekschop werd door hem vanaf ruim 20 meter ineens 'op de pantoffel' genomen. ONA '53-doelman Ivo Jans heeft de kanonskogel waarschijnlijk alleen maar gehoord (2-2).

STRAFSCHOPPEN Strafschoppen moesten, evenals in de editie van vorig jaar, de beslissing brengen. WAVV faalde niet, terwijl de ONA-strafschoppen beiden door doelman van Meerten werden gestopt. Een derde poging was dan niet ook niet meer noodzakelijk en werd even later de Cup-winst en overhandiging met gejuich begroet. 

ZATERDAG Vervolgens kondigde Laurens aan, dat er pogingen in het werk gesteld gaan worden om ingaande het volgend seizoen te kunnen gaan starten met een 'zaterdag-één-team'. ,,Het initiatief kwam vanuit enkele leden en wij als bestuur hebben daar ons fiat aan gegegevn. Daarvoor gaan wij spelers, met onder andere een WAVV-verleden benaderen. Daar schaam ik mij niet voor. Dat doen andere verenigingen ook. We gaan zien hoe dat gaat uitpakken."

NIEUWE TRAINER Ook legde Laurens, aan de overvolle kantine, nog eens uit waarom het contract van hoofdtrainer Ronald Lieftink niet mocht worden verlengd. ,,Ronald werd helaas niet toegelaten op de Cursus Oefenmeester 1, een diploma dat hij nodig heeft om ook volgend seizoen in de 1e Klasse te mogen werken. De intentie om samen door te gaan was er wel degelijk, maar omdat Ronald niet werd toegelaten moeten onze wegen noodgedwongen gaan scheiden. Maar ik heb wel de volle overtuiging, dat hij het karwei hier, samen met de selectie goed zal gaan afmaken.  Inmiddels vond hij in SV Otterlo een nieuwe club en wij wensen hem daar alvast heel veel succes." Maar ook bij WAVV zat men niet stil en stapten ook zij snel in 'de trainerscarroussel'. En met succes. ,,Ik kan dan ook mededelen, dat wij in Dik Peters van Ton een nieuwe hoofdtrainer hebben kunnen contracteren. Daar zijn wij erg blij mee."

De inwoner van Opheusden, is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij VV Scherpenzeel, uitkomend in de 1e Klasse D. Daarin neemt zijn ploeg momenteel de 7e plaats in. Peters van Ton (49) kwam als actief voetballer onder andere ut voor vv Bennekom en de Valleivogels. Als hoofdtrainer was hij werkzaam bij onder andere DFS, ook was hij assistent-trainer bij FC Lienden. Bij VV Scherpenzeel wordt hij opgevolgd door Jürgen Schefczyk.

KLIK ,,Er kwamen al snel 9 sollicitaties bij ons binnen", ligt Laurens de verwikkelingen van de afgelopen week toe. ,,Maar inmiddels hadden wij al met Peters van Ton contact opgenomen. Afgelopen donderdag hadden we een prima afrondend gesprek. De gevoelens waren wederzijds prima, er was duidelijk en klik en hebben we ook direct de knoop doorgehakt. Wij zijn er blij mee en ook Dik wil hier graag aan de slag."