• WAVV-rainer Ronald Lieftink (rechts) gaat volgend seizoen aan de slag bij SV Otterlo, de club waar hij al eens eerder voor de groep stond.

    Dick Martens

WAVV-trainer Ronald Lieftink stapt over naar SV Otterlo

WAGENINGEN Nadat onlangs bekend werd, dat WAVV-trainer Ronald Lieftink na dit seizoen gedwongen afscheid moest gaan nemen van de Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging, schakelde de trainierscarrousel 'een tandje bij' en draaide ineens op volle toeren, met als resultaat, dat het bestuur van SV Otterlo erin slaagde Lieftink opnieuw naar 'hun' club te halen. Daar was Lieftink twee jaar geleden succesvol, want hij vierde daar het kampioenschap, waardoor Otterlo derdeklasser werd.

Dick Martens

Omdat Lieftink vorig seizoen met WAVV naar de eerste klasse promoveerde, diende Lieftink zich in te schrijven voor de TC-1 cursus, want dat is een van de KNVB-eisen die gekoppeld zijn aan het trainerschap op dat niveau. Nadat er dit seizoen nog van de dispensatie-regeling gebruik kon worden gemaakt, schreef de WAVV-trainer zich voor de TC1-cursus in, maar kreeg onlangs bericht, dat hij niet werd toegelaten. Dat betekende dat zowel WAVV, alsook de trainer op zoek moesten naar een nieuwe oplossing.

APPJE ,,Nadat wij Maarten Kerkhof (de huidige trainer van SV Otterlo) geïnformeerd hadden met hem te stoppen, hebben wij een groepje gevormd, met ook een afvaardiging van het eerste elftal, voor de opvolging van Maarten'', legt Gerard de Rooij uit aan Wim van Kessel, verslaggever van Ede Stad. ,,Omdat wij eigenlijk 'een type Lieftink' wilden hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem een appje gestuurd, met de vraag of hij interesse had. Toen nog niet wetende dat hij bij WAVV eventueel zou moeten stoppen vanwege het niet hebben van de vereiste TC 1 licentie.''

TWEE JAAR Lieftink kon toen nog geen zekerheid bieden of hij al dan niet zou worden toegelaten op de cursus TC1. Hij was weliswaar vereerd door het verzoek, maar verzocht het Otterlo-bestuur toch nog even te wachten. Gewacht werd er, maar intern was de club er al wel uit. ,,Ondanks veel belangstellenden (ongeveer 30 sollicitaties), wilden wij voor Ronald gaan. Ook Bas Pol en Jeroen Janssen, die zeker ook een belangrijke rol hebben gespeeld, en de overige afvaardiging van de spelers stonden achter zijn terugkeer", legt de Rooij verder uit. ,,Toen bleek dat er voor Ronald geen plaats was op de cursus en hij dus noodgedwongen bij WAVV zal moeten vertrekken, zijn wij om de tafel gaan zitten. Vervolgens waren wij het snel eens over een tweejarig contract. Zondag is iedereen bij WAVV geïnformeerd. Wij zijn blij met zijn komst. Twee jaar geleden liep hij bij ons de voordeur uit, zoals dat bij elke trainer gebeurt. Zaak is nu het seizoen met Maarten Kerkhof goed af te maken, en dat ook hij op deze wijze afscheid van ons neemt."

Later volgt nog de reactie van Ronald Lieftink.