• WAVV-trainer Ronald Lieftink (staand) zag zijn ploeg in Wageningen met 1-0 van Voorwaarts winnen. Trainer en selectie gaan zich nu opmaken voor de nacompetitie.

    Dick Martens

WAVV tankt vertrouwen richting nacompetitie

WAGENINGEN Terwijl voor de meeste clubs de competitie er na de wedstrijden van afgelopen weekend opzit, is dat voor het Wageningse WAVV nog niet het geval. De ploeg van trainer Ronald Lieftink veroverde onlangs een periodetitel en daarmee een plaats in de nacompetitie. Door het laatste duel van de reguliere competitie, in Wageningen, van het bezoekende Voorwaarts te winnen tankte de ploeg het nodige vertrouwen richting de promotiestrijd. Bij rust was het nog 0-0, maar in het tweede bedrijf besliste topscorer Mike Molenaar de wedstrijd door feilloos te scoren vanaf de strafschopstip.

Dick Martens

,,In het begin van de wedstrijd hadden we het moeilijk", aldus Lieftink. ,,Maar na in de drinkpauze hebben we wat wijzigingen doorgevoerd en toen liep het beter. Voor rust konden we de kansen nog niet benutten, maar na rust, toen we nog een stuk beter spelen hadden we aan het doelpunt van Mike voldoende om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Die overwinning, op een goede ploeg, geeft ons zeker vertrouwen voor volgende week."

VREEMD Dan gaat voor WAVV de reis naar Sportpark De Molendijk in Denekamp, waar SDC '12 de tegenstander zal zijn. ,,Ik ken de ploeg totaal niet. Mijn enige informatie is, dat zij een spits hebben die al 30 keer heeft gescoord. Maar druk maken om de tegenstander heeft geen zin, want om de promoveren is winst noodzakelijk, te beginnen tegen SDC. Dan wacht ons nog twee duels, die ook gewonnen zullen moeten worden. Vreemd en ook slecht van de KNVB vind ik, dat wij alle drie de duels uit spelen."