• WAVV pakte, in het thuisduel met Bemmel, de zo broodnodige overwinning. Het werd in Wageningen 3-2. Aanvaller Mike Molenaar (op archieffoto) opende voor de Wageningers de score.

    Dick Martens

WAVV pakt strohalm door winst op Bemmel

WAGENINGEN Het was de laatste weken kommer en kwel bij het Wageningse WAVV. Door een reeks van nederlagen had de ploeg van trainer Ronald Lieftink zich in de gevarenzone van de 1e Klasse E gemanoeuvreerd. De enige remedie om rechtstreekse degradatie te ontlopen was, om in ieder geval van het bezoekende Bemmel te winnen. Maar dat was, zeker in de situatie waarin de arbeidersclub verkeerde, makkelijker gezegd dan gedaan, want de gasten speelden lang mee om de titel. Die missie slaagde niet, maar wel het spelen van nacompetitie, om op die manier promotie af te dwingen. Maar de missie van WAVV, om in ieder geval de drie punten in Wageningen te houden slaagde wel. Bij rust leidde de thuisploeg door een doelpunt van Mike Molenaar met 1-0. Uiteindelijk besliste de jeugdige Delano Beekman (19) bij de stand van 2-2 het duel alsnog in Wagenings voordeel. Daarmee werd de zo broodnodige strohalm gepakt.

Dick Martens

,,Dat werd weer eens tijd", vond ook Lieftink. ,,Maar we voetbalden ook eindelijk weer eens goed en we hadden weer een wat bredere selectie. En dan pak je toch verrassend de punten van de nummer twee op de ranglijst. Zij hadden weliswaar wat mutaties en spaarden spelers voor de nacompetitie, maar ook wij missen nog altijd behoorlijk wat spelers. Ik ben superblij met deze overwinning. Wat ik vorige week miste, zag ik vandaag gelukkig weer terug. Nu was er wel passie en de wil om te winnen, er was strijdlust en er stond een collectief. Dat was ook nodig, want we moesten vandaag winnen. Met een gelijkspel of nederlaag waren we niets opgeschoten."

MOGELIJKHEDEN Na de 1-0 van Mike Molenaar, wat ook de stand bij rust was, kwamen de gasten na rust terug tot 1-1. Maar opnieuw was het WAVV dat op voorsprong kwam, nadat Mike Molenaar een corner koppend had afgerond (2-1). In die fase had WAVV het duel al kunnen en misschien ook wel moeten beslissen, maar de mogelijkheden die ervoor waren werden echter gemist. Maar ook Bemmel kreeg nog kansen, pal en lat voorkwamen vooralsnog de gelijkmaker of zelfs een voorsprong. Toch kwamen de gasten weer langszij en leek de 2-2 ook de eindstand te gaan worden.

VEERKRACHT ,,Maar wij toonden opnieuw veerkracht en was het geweldig, dat juist Delano uiteindelijk 'de winnende' maakte", vervolgt Lieftink. ,,Leuk voor hem, voor ons, maar ook voor de club. Hij komt vanuit de jeugd en speelde dit seizoen veelal in het tweede, maar de laatste wedstrijden was hij er al regelmatig bij en vorige week viel hij tegen Heino in. Nu is het voor ons zaak om bij TVC '28 opnieuw de winst te pakken. Dat zal ook weer geen makkelijke opgave worden, maar winnen van de nummer twee moet toch een morele opsteker voor de ploeg zijn om dat voor elkaar te gaan krijgen."