• WAVV bereikte, op bezoek bij MVV '29, na verlenging, de nacompetitie-finale. De Wageningers wonnen uiteindelijk met 2-1. Dat zorgde voor dolle vreugde bij WAVV en diepe ellende bij tegenstander MVV '29.

    Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

WAVV op karakter naar 'Nacompetitie-finale'

WAGENINGEN WAVV is nog een stap verwijderd van het ultieme doel dit seizoen, namelijk promoveren naar de eerste klasse. Maar het kostte, op bezoek bij MVV '29, wel bloed, zweet en tranen. De ploeg van trainer Ronald Lieftink, was gedurende de hele wedstrijd de veel beter voetballende ploeg, maar als je dat overwicht niet in doelpunten kunt omzette, dan roep je vaak het nodige onheil over jezelf af. Dat was in het Overijsselse Harbrinkhoek niet anders. Na een dubbelblanke ruststand, kwamen de gastheren na een uur spelen op voorsprong en was het WAVV-aanvaller Peer Aldenkamp, die vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd uit een vrije trap beide ploegen weer naast elkaar 'schoot'. Wat volgde was een bloedstollende verlenging, die terwijl beide trainers al aan het nadenken waren over wie de beslissende strafschoppen zou moeten gaan nemen, was het WAVV-aanvoerder Mike Jansen die de 'Wageningse verlossing' bracht. In extremis was het de verdediger, die met zijn laatste krachten zijn ploeg naar de nacompetitie-finale schoot. Daarin moet dan de laatste horde richting promotie naar de eerste klasse worden genomen.

Dick Martens

Na het laatste fluitsignaal werd de oververmoeide 'matchwinner' voor de tweede keer bedolven onder ploeggenoten en heel veel meegereisde WAVV-supporters. Overal op- en rond het veld werd 'de Houdini-achtige-ontsnapping' uitvoerig gevierd. Hossende plukjes WAVV-spelers en supporters hosten om teleurgesteld in het gras neergeplofte MVV-spelers. Terwijl voor WAVV het sprookje nog minimaal een week voortduurt zagen zij hun promotie-droom uiteenspatten.

STRIJDWIJZE En dat terwijl zij via de voor hen zo beproefde strijdwijze lang stand hadden gehouden en na de 1-0 voorsprong lang zicht hadden op een reisje naar Bemmel, waar de volgende horde richting de eerste klasse diende te worden genomen. Maar daar stak WAVV, uiteindelijk een stokje voor.

ZOEKENDE In de beginfase waren beide ploegen zoekende, wat het kijkspel niet ten goede kwam. In beide strafschopgebieden gebeurde hoegenaamd niets. Pas na de eerste WAVV-kans, na ruim 25 minuten spelen, maar gemist door Mike Molenaar, werd het een beetje een wedstrijd. De bezoekers trokken het duel meer en meer naar zich toe en hadden de pech dat aanvoerder Jansen in die fase het aluminium raakte en Dennis Rou zijn inzet van de doellijn zag worden gekopt.

OP JACHT Na rust ging Lieftinks formatie nog nadrukkelijker op jacht naar de openingstreffer, maar zag Niek van Ginkel al direct een enorme kans missen. Het was wel de aanzet tot één grote aanvalsgolf richting het MVV-doel, maar vooralsnog bleef de defensie, met de absolute uitblinker en routinier Koen Lesker aan het hoofd, weliswaar wankelend, overeind. En wat de Wageningse aanhang al vreesde, gebeurde na ruim een uur spelen. Uit een vrije trap was het de boomlange Lesker die de bal ongehinderd langs doelman Dennis van Meerten kopte (1-0). Lieftink reageerde direct, door extra aanvaller Ritchie Sangi in de ploeg te brengen en zijn achterhoede 'een op een' te laten spelen. Die ingreep bracht de MVV-defensie nog meer aan het wankelen, maar bezwijken deed die vooralsnog niet.

HELD Met de moed der wanhoop, maar wel met een bewonderenswaardige inzet, werden de ruggen gerecht voor 'het Wagenings kwartiertje'. De verdiende beloning volgde in de slotfase toch nog. Het was de beste aanvaller Aldenkamp, die zijn goede spel bekroonde, door vanaf ruim twintig meter de bal uit een vrije trap binnen te schieten en daarmee in ieder geval nog een verlenging wist af te dwingen. Beide op het tandvlees lopende ploegen leken daarin af te stevenen op een ongetwijfeld bloedstollende strafschoppenserie, maar die zenuwslopende apotheose kwam er niet, met dank aan 'de held van WAVV', aanvoerder Mike Jansen.

KRAMP ,,Wat is dit heerlijk", stamelde 'de held' na zich even uit de zoveelste omstrengeling te hebben bevrijd. ,,Hier hebben we zo hard voor gestreden tegen een enorm stugge ploeg, waarbij je hier ook zo maar had kunnen verliezen, maar gelukkig gebeurde dat niet." Dat Jansen uiteindelijk zijn voet nog tegen de bal kreeg, was eigenlijk nog een wonder. ,,Ik had daarvoor al vreselijk last van kramp, maar besloot toch nog maar weer mee naar voren te gaan. Ik zag de bal verlengd worden door Niek (van Ginkel) en ineens lag die voor mijn voeten. Nadenken kon ik ook al niet meer, met mijn laatste krachten heb ik op doel geschoten en zag ik hem het doel in vliegen. Wat er dan door je heen gaat is niet te beschrijven. Ik rende naar de zijkant en werd direct besprongen door spelers en supporters. Heerlijk. Nu op naar Bemmel om het daar af te maken, maar eerst even feestvieren, met een biertje en met de supporters."

SUPERTROTS Dat biertje had zijn trainers inmiddels al in zijn handen. Daarvan genietend, maar ook van de vreugde bij zijn spelers en de meegereisde supporters, blikt hij toch nog even kort terug op het duel. ,,Het was erg lastig. Wij probeerden nog te voetballen, maar MVV had die intentie absoluut niet. Zij beperkten zich tot tegenhouden, om vervolgens via 'de lange baal' te counteren. En omdat wij verzuimden o onze kansen te benutten leek die tactiek ook nog de winst op te leveren. Gelukkig konden wij, omdat we fysiek en voetballend, beter waren uiteindelijk toch als winnaar van het veld stappen. Ik ben naast super gelukkig, ook supertrots op de jongens en de supporters. Natuurlijk draag je zelf een steentje bij, maar moeten zij het toch allemaal doen. Als je dan ziet dat zij karakter tonen, op zoek blijven naar de winst en het lukt uiteindelijk, dan kan je daar als trainer alleen maar van genieten. Dat doen we nu dan ook volop en dan gaan we ons komende week weer grondig voorbereiden op Bemmel. Opnieuw een uitwedstrijd, maar daar maak ik mij maar niet meer druk om, die ook weer lastig genoeg zal zijn. Maar ook zij hebben vandaag een verlenging moeten spelen. We gaan zondag zien wie daar het sterkste uit gaat komen.  Maar wij gaan daar zeker met vertrouwen naartoe."