• Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens

WAVV neemt ook derde horde en promoveert naar eerste klasse

WAGENINGEN Wageningen is een Eersteklasser rijker. Verantwoordelijk voor dat heugelijke feit is WAVV. De ploeg van trainer Ronald Lieftink, veroverde in de reguliere competitie een periodetitel en mocht daarom meedingen naar een promotieplaats richting eerste klasse. Op voorhand was dat al niet gemakkelijk, want om uiteindelijk als winnaar uit de promotiestrijd te komen diende er maar liefst drie wedstrijden op vreemde bodem gewonnen te worden, om volgend seizoen in de eerste klasse te mogen uitkomen. Maar 'de Rood-Groene vechtmachine' slaagde na overwinningen in Denekamp, waar met 3-2 werd gewonnen van SDC '12, in Harbrinkhoek waar na verlenging met 2-1 van MVV '29 werd gewonnen uiteindelijk met glans. SC Bemmel werd de laatste 'hobbel', maar ook die werd uiteindelijk genomen. Opnieuw in een thriller, waar Alfred Hitchcock jaloers op zou zijn geweest. De bevrijdende treffer viel diep in de tweede helft van de verlenging. Evenals in Denekamp zorgde invaller David Magee voor de ultieme bevrijding en de promotie.

Dick Martens

Maar voor het zover was, was het voor de honderden en veelal in het Rood-Groen uitgedoste toeschouwers, meer dan een beproeving. Beide teams zonden strak van de zenuwen. De thuisclub wilde natuurlijk niet degraderen, maar de bezoekers wilden weliswaar dolgraag promoveren, maar wensten niet 'blind' in de Bemmelse val te lopen. Het resultaat was een weinig spectaculaire eerste helft, met voor beide teams eigenlijk maar een mogelijkheid. WAVV kreeg hulp van het aluminium en de Bemmel-defensie zwijnde bij een poging van Marco van Rooijen.

VOORSPRONG In het tweede bedrijf namen de bezoekers wat meer het aanvallende initiatief. Dat leidde direct in meer dreiging en gevaar in het Bemmelse strafschopgebied, maar na een uur werden de aanvalsgolven spaarzamer en namen de gastheren het initiatief over. Maar juist in die fase sloeg WAVV toe. Vanuit een hoekschop was het aanvoerder Mike Jansen die zijn ploeg met een kiezelharde kopbal aan de leiding bracht (0-1). Een voor WAVV prima scenario ontvouwde zich. Bemmel moest risico's gaan nemen, waardoor de gasten naar hartenlust konden counteren. Maar aanvalsleider Mike Molenaar profiteerde daar niet vanen ook een schot van Niek van Ginkel miste doel. Toch leek de treffer van Jansen uiteindelijk voldoende te zijn, maar kort voor tijd, dompelde Bemmel-invaller Dick Hendriks de WAVV-schare in diepe rouw, met de niet meer verwachtte gelijkmaker (1-1).

HELD Een verlenging was vervolgens noodzakelijk. Het eerste gedeelte werd een kopie van wat zich afspeelde in het eerst bedrijf van de reguliere speeltijd: Twee voorzichtige ploegen die geen risico's wensten te nemen en af leken te stevenen op een beslissing vanaf 'de kalkstip'. Maar WAVV heeft super-sub David Magee. Hij was het die zijn invalbeurt bekroonde met een nu al legendarische treffer. In de diepte weggestuurd bedacht hij zich geen moment, een pegel volgde, die was Bemmel-doelman Kevin Pili te machtig. Hij en zijn ploeggenoten moesten vervolgens lijdzaam toezien hoe doelpuntenmaker en 'Held van WAVV' , verdween onder een enorme berg Rood en Groen, die op hem neerdaalde vanuit het speelveld, vanaf de reservebank en vanuit 'de harde kern'. Na nog een aantal slopende minuten, met nog een absolute wereldredding van doelman Dennis Van Meerten in de absolute slotfase, gebeurde dat vervolgens nogmaals.

VADERDAG Overal op het veld waren mooie omhelzingen, vloeiden er tranen, waren er bloemen, kussen, knuffels, schouderklopjes, maar bovenal heel veel Rood-Groene emoties en euforie. ,,Een mooiere Vaderdag kan ik mij niet bedenken", aldus een ook zichtbaar geëmotioneerde Lieftink, die het na ook nog eens een omhelzing van zijn dochter de tranen uit zijn ogen zag vloeien. ,,Natuurlijk is een cadeau van je kinderen het allermooist, maar dit komt erg dicht in de buurt hoor. Het ging moeizaam, beide ploegen lieten elkaar niet spelen, maar dat is nu niet belangrijk. Ook de manier waarop je uiteindelijk wint niet meer. We hebben een geweldige klus geklaard en verdiend en met een geweldige mentaliteit de promotie afgedwongen. Dit is geweldig. Ik ga voorlopig niet naar huis."

BIJZONDER SEIZOEN Dat was ook 'de held van WAVV' niet van plan. ,,Het was niet nadenken, maar schieten", blikt Magee nog even terug op zijn 'winnende'. Ik ben hier zo blij mee. Zeker ook blij dat ik voor mijn ploeg, door mij als invaller beschikbaar te houden, op deze manier kon helpen." Magee maakte een bijzonder seizoen mee. In de beginfase raakte hij geblesseerd, kreeg vervolgens een baan in Amsterdam, waardoor trainen en het spelen van wedstrijden niet meer mogelijk was. ,,Maar ik wilde deze rol met liefde vervullen. Dat accepteerden de trainer en de jongens. Bovendien had ik geen conditie meer voor meer dan een invalbeurt. Ook nu ben ik al helemaal stuk, maar dat geeft niet meer. Het is mijn laatste kunstje, want ik stop vrijwel zeker. De Baan en het voetbal zijn niet meer te combineren, maar nu eerst naar Wageningen voor een mooi feest."

STRALENDE LACH ] Daar zal ook doelman van Meerten natuurlijk bijzijn. De doelman die door de blessure van Jeffrey Rutten de belangrijkste wedstrijden van het seizoen tussen de palen stond was na afloop ook euforisch. Tussen zijn familie genoot hij van de vele complimenten die hij kreeg naar aanleiding van de wereldredding in de slotfase. ,,Ik was blij met die redding, vooral omdat de goal van Bemmel toch een foutje van mij was. Gelukkig hoef ik daar niet meer aan te deken. We gaan naar de 1e Klasse, dat is het enige dat nu telt." Ook voor van Meerten was dat een afscheid in stijl. ,,Ja, ik stop echt. Hoewel ik op oproepbasis wel beschikbaar zal blijven. Nu gaat de familie voor. Mijn zoontje gaat bij Vitesse keepen. Dat wil ik natuurlijk van dichtbij meemaken, evenals dit promotiefeest." Met een stralende lach, die gekopieerd leek te zijn door alle WAVV-supporters werd vervolgens koers gezet naar Sportpark van Ketwich Verschuur, waar het ongetwijfeld tot in de late uurtjes 'onrustig' zal blijven.