• De wegen van WAVV-trainer Ronald Lieftink en de club gaan, aan het einde van het huidige seizoen, noodgedwongen scheiden.

    Dick Martens

WAVV mag niet verder met trainer Ronald Lieftink

WAGENINGEN Terwijl de voetballers in deze periode genieten van de winterstop, worden er in veel bestuurskamers nagedacht over het wel of niet verlengen van trainerscontracten. Successen of juist het uitblijven daarvan is dan vaak het criterium rondom de te nemen beslissing. Gedwongen afscheid nemen komt echter niet alk te vaak voor. Zeker als beide partijen tevreden met en over elkaar zijn. Maar bij het Wageningse WAVV is dat echter wel degelijk aan de orde. Zowel de zittende trainer, Ronald Lieftink en de club hebben zeker de intentie om ook na het seizoen 2018-2019 met elkaar verder te gaan, maar KNVB-regels verhinderen dat.

Dick Martens

Vorig seizoen in Lieftinks eerste contractjaar promoveerde WAVV via de nacompetitie naar de eerste klasse. Een trainer dient dan in het bezit te zijn van het zogenaamde TC1-diploma. En juist dat papiertje had Lieftink nog niet, maar hij kreeg van de KNVB wel dispensatie, met wel de restrictie, dat hij het diploma wel moest gaan halen.

NIET TOEGELATEN Dat was zeker het voornemen van Lieftink, die zich inmiddels voor de cursus had ingeschreven. Hij deed dat samen met onder andere nog een vijftal trainers, die momenteel in de eerste klasse werkzaam zijn. Echter deze week ontvingen club- en trainer het bericht van de voetbalbond, dat hij (evenals vier van de vijf andere eerste klasse-trainers) niet was toegelaten.

SPIJTIG Voor het WAVV-bestuur, maar zeker ook voor Lieftink een erg teleurstellend bericht. ,,Het betekend, dat we (WAVV) geen dispensatie meer krijgen", aldus een bestuurs-woordvoerder. ,,Dat is zeer spijtig, maar we kunnen niet anders dan de regels accepteren. Natuurlijk hebben we er alle vertrouwen in, dat we dit seizoen (WAVV neemt op dit moment de zesde positie in de 1e Klasse E in) samen op een mooie wijze kunnen afsluiten. We gaan we natuurlijk op zoek naar een geschikte opvolger voor Ronald." Ook Lieftink zelf is teleurgesteld, dat de samenwerking op een dergelijke wijze moet eindigen en gedwongen een stap terug zal moeten doen.