• WAVV verloor, op bezoek bij hekkensluiter De Zweef, met 3-2. De Wageningse doelpunten kwamen op naam van Marvin van den Born (links, op archieffoto).

    Dick Martens

WAVV kan voorsprong weer niet vasthouden

WAGENINGEN Ondanks dat de weersvoorspellingen voor de komende dagen veel zon voorspellen, schuiven er rondom de accommodatie van WAVV toch wat donkere wolken. Dat komt omdat de hoofdmacht van de eerste klasser toch te veel onnodige punten zijn gemorst. Het lijkt bijna chronisch te worden. Dat werd ook in het duel bij De Zweef weer eens pijnlijk bewaarheid. Zelfs de hekkensluiter uit Nijverdal slaagde erin om een 2-1 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Die voorsprong gaven zij vervolgens niet meer uit handen en liet de ploeg van trainer Ronald Lieftink met lege handen richting Wageningen afreizen.

Dick Martens

VOORSPRONG WAVV keek halverwege de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan, maar had in die fase al op een ruime voorsprong moeten staan. De kansen waren legio, maar de missers hielden gelijke tred. Na rust ging het wat dat betreft de Wageningers wat beter af. Met dank aan middenveldmotor Marvin van den Born. Hij gaf zijn teamgenoten het goede voorbeeld door tweemaal achtereen te scoren en zijn ploeg daarmee op voorsprong te zetten. Het leek de opmat te gaan worden tot de zo broodnodige driepunter, maar vervolgens vervielen de gasten toch weer in dezelfde fout als vorige week tegen NEC. Ook toen werd een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven en ook nu omdat er gedacht werd dat de overwinning een feit was. En evenals vorige week kreeg Lieftinks formatie weer de deksel op de neus.

PAASWEEKEND Door het verlies komt WAVV in serieus degradatiegevaar. Met nog vijf wedstrijden te spelen staan de Wageningers met 21 gespeelde wedstrijden waarin 23 punten werden gehaald op de 11e plaats. BWO (20-18) is nu de hekkensluiter. Daartussen staan nog De Zweef (21-19) en Tubantia (21-20). Toch kan het paasweekend de donkere wolken weer doen verdwijnen. Dan komen achtereenvolgens op paaszaterdag (aanvang 18.00 uur) en op tweede paasdag Tubantia (aanvang: 14.00 uur) naar Sportpark Van Ketwich Verschuur.