• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

WAVV en BWO delen de punten

WAGENINGEN WAVV dient dit Paasweekend tweemaal aan te treden en beide keren in eigen huis. De ploeg van trainer Ronald Lieftink had zich als doel gesteld om uit de beide confrontaties met eerst BWO en op paasmaandag Tubantia als tegenstanders zes punten te gaan halen. Natuurlijk was daarbij 'de wens de vader van de gedachte', want mocht dat lukken, dan was de ploeg vrijwel zeker van handhaving in de Eerste Klasse. Beide tegenstanders stonden op de ranglijst namelijk onder de Wageningers. De eerste missie, BWO, slaagde maar gedeeltelijk. Het werd uiteindelijk een 1-1 puntendeling. Bij rust leidde de ploeg uit Hengelo (O) nog met 1-0, maar na rust was het Ruben Rip, die uit een scrimmage de eindstand op 1-1 bepaalde.

Dick Martens

,,Natuurlijk gingen we van winst uit", aldus Lieftink na afloop. ,,Maar je moet ook niet met lege handen komen te staan. Uiteindelijk ben ik superblij dat die gelijkmaker nog valt en met een beetje geluk win je de wedstrijd in de slotfase ook nog."

REGIE Lieftinks gedachten gingen daarbij terug naar de kans die aanvaller Kevin van Woerkom, ruim in blessuretijd, nog kreeg. Hij zag echter het harde schot met een fraaie redding gekeerd worden door de BWO-doelman. ,,Ik vond BWO ook niet geweldig spelen, maar met hun tactiek, 'de lange bal' , blijft het toch oppassen geblazen. Wij willen voetballen, maar zij doen dat op een wat andere manier. We hadden ingezet op die zes punten, maar dat moeten er dan maar vier gaan worden. Als dat lukt, dan blijf je zelf de regie houden. Daar gaan we maandag tegen Tubantia dan ook voor."