• Laura Schönberger

Wageningse studenten winnen Nationaal Scholen Concours 2017

WAGENINGEN Het eerstejaars-team van Aeres Hogeschool Wageningen is op 8 juni trotse winnaar geworden van het Nationaal Scholen Concours.

In totaal namen 59 teams (van AOC's en HAS-en) het tegen elkaar op. Ieder team voerde vier onderdelen uit. Aeres Hogeschool Wageningen had twee teams in de strijd; een eerstejaars- en een tweedejaarsteam. Het eerstejaarsteam, met de naam 'Wageningen Gekkies', heeft het concours gewonnen. Het tweedejaarsteam haalde plaats 37. Onze collega's van Aeres Hogeschool Dronten werden tweede.

PRESTATIE Op het onderdeel dressuur behaalden Leonie Wolf (met Femme Fatale) en Willemeijn van der Kloot Meijburg (met Fidji Besselink) in klasse L1 respectievelijk 214 en 193 punten. In het springen kwam Ashley Waasdorp aan de start in de klasse L met haar paard Giovanni. Ze behaalde de 18e plaats voor het team. In de klasse Z kwam Jorinde Bos als enige amazone aan de start. De prijsuitreiking was daarom voor het M en het Z in handicap. Zij was foutloos met haar Quality en reed de snelste tijd in de barrage; goed voor de eerste prijs in de klassen M en Z.

De kennisquiz werd uitgevoerd door Esther van de Grootevheen en Ashley Waasdorp. Zij veroverden de 13e plaats. Bij exterieur beoordelen en voorbrengen behaalden Jorinde Bos en Leonie Wolf de 21e plek. Samen was dit goed voor een overtuigende eerste plaats.

TRADITIE Het Nationaal Scholen Concours werd voor de 14e keer georganiseerd en vond plaats in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Dit jaar werd het georganiseerd door studenten en docenten van het Prinsentuin college uit Breda, de winnende school van vorig jaar. Het concours is in het leven geroepen om alle hippische opleidingen samen te brengen en in de spotlights te zetten. Het is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en een jaarlijkse traditie, waar bijna alle hippisch gerelateerde opleidingen aan mee doen.

Volgend jaar zal het concours georganiseerd worden door studenten van Aeres Hogeschool Wageningen. Het Prinsentuin college heeft voor ons de lat hoog gelegd en we zullen hun tips en adviezen zeker goed kunnen gebruiken om de 15e editie tot een succes te maken.  

Meer info en uitslagen: www.nationaalscholenconcours.nl.